Градус відносин: як алкоголь впливає на стосунки 

Як ви уявляєте романтичне побачення? Давайте пройдемось по штампах. Красивий захід сонця, приємна музика, нерішучі дотики та…вино. Так-так, навіть, думаючи про вечерю при свічках, важко уявити її без вина. 

А що, коли хтось не п’є? Звичайно, є безліч альтернатив. Існує дуже багато пар, в яких зовсім не вживають алкоголь обидва або хтось один. 

Але за дослідженням Мічіганського університету, нещодавно опублікованого на Reuters, пари, де випивають обидва, мають більш щасливі відносини. У дослідженні взяли участь 2767 пар, які були разом в середньому 33 роки. 

Найбільш нещасними вважаються пари, в яких жінка п’є, а чоловік – ні. В таких стосунках жінка стає більш дратівливою, та з часом зовсім незадоволеною відносинами. В ситуації, коли вживає алкоголь чоловік, все трохи інакше. В таких випадках дратівливою знову-таки стає жінка, але за рахунок терплячості, та періодичного релаксу її партнера, стосунки тривають довше. 

Як каже авторка дослідження Кіра Бердітт:

Ми не намагаємося змусити людей пити більше, або змінювати їх спосіб життя. Результати саме такі тому, що люди, які вживають алкоголь – в принципі більш задоволені життям. Пари таких людей частіше розслабляються і весело проводять час разом

Споживайте разом або не споживайте, головне – будьте щасливі. Робіть удвох те, що подобається. 

Більше подробиць дослідження за посиланням.

Слідкуйте за новинами світу вина, спеціальними пропозиціями та знижками на вино в Телеграм каналі: Просто про вино

5,064 total views,

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Більше історій
Винный гид Киева 7 по 13 августа