Гуд ньюс для українських виноробів: нові законопроєкти, що полегшать їм життя

Днями відбулась довгоочікувана і дуже важлива для українського виноробства подія: 29 березня Верховна Рада України зареєструвала два законопроєкти на підтримку вітчизняного виноробства (номери цих законопроєктів — 5306 і 5307). У чому суть цих законопроєктів, і чому вони аж так занадто важливі? 

Коментує Влад Блюмберг, Президент Асоціації “Виноградарі й винороби Одеської області”, генеральний директор виноробної компанії Chateau Grona Group:

“Як людина, що є причетною до підготовки цих документів, відповідально заявляю: законопроекти є дуже прогресивними. Враховані практично всі рекомендації робочих груп при Офісі простих рішень та результатів і Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, а також — галузевих асоціацій та експертів. Я дуже вдячний всій команді ОПРР за те, що «процес пішов».

Якщо коротко, у законопроєктах 5306 і 5307 пропонується скасування акцизних марок для вин без додавання спирту, лібералізація тари для вина, розблокування державної підтримки вітчизняного виноградарства і виноробства, а також — цілий комплекс заходів, що полегшують роботу малим виноробам, включаючи зниження штрафів за помилки у звітності. У разі, якщо ці законопроєкти будуть прийняті в Раді і підписані президентом, вони стануть дуже значущими кроками до дерегуляції галузі і дійсно спростять життя виноробів. Це — те, чого так потребує виноробна галузь в Україні.

Перемогу святкувати рано, зроблено лише перший крок. Історія знає чимало випадків, коли прекрасні законопроєкти відкладалися в довгий ящик або взагалі блокувалися. Тож зараз я звертаюся до українських виноградарів і виноробів, державних діячів, журналістів, всіх, кому небайдужа доля нашої галузі. У Сполучених Штатах Америки є розхожий вислів «Напишіть своєму конгресмену». Це символ того, що голос виборця важливий, і громадську думку не можна ігнорувати. Кожен голос, кожен аргумент, кожна публікація в підтримку законопроектів допоможе прискорити їх проходження в комітетах і прийняття в сесійній залі. Друзі, давайте підтримаємо наших законодавців, продемонструємо, наскільки важливо прийняття цих законів для розвитку галузі!”

 

Команда Uwines підтримує цю ініціативу і пропонує вам долучитись. Лайк, репост — чим більше розголосу отримають ці законопроєкти, тим більшою є вірогідність того, що вони увійдуть в дію найближчим часом. Тримаємо кулачки за своїх! Це — чудова новина для Бренду українського вина, за котрий ми так вболіваємо!

 

 

6,155 total views,

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Більше історій
Леонід Парфьонов їде до Києва з прем’єрою нового документального фільму про вино.