Поп-ап музей вина та сиру буде відкрито у Києві

Виноробство – одна з найстаріших професій, і, цілком природньо, вона має свої традиції та історію – так само, як і решта крафтових справ. Саме тому організатори Kyiv Food and Wine Festival  вирішили започаткувати на 13-му фестивалі, що відбудеться 5-6 жовтня на ВДНГ, pop-up музей виноробства та сирів

Винна експозиція дасть вам можливість ознайомитись зі справжніми артефактами. Тут ви знайдете старовинні винні посудини та бутлі різних розмірів та форматів, діжки для витримки, чани для чавлення винограду,  справжній гвинтовий прес, стаціонарний закорковувач та інші вініфікаційні гаджети. Напевно, вас зацікавлять справжній глиняний квеврі – глиняний посуд округлої витягнутої форми, в якому традиційно виготовлялося грузинське вино, та кришка від діжки, що вражена винним каменем, наче прикрашена діамантами.

Також новий поп-ап музей продемонструє колекцію ексклюзивних келихів від найвідомішого виробника винного посуду Riedel, приватну колекцію вінтажних та старовинних відкорковувачів та багато інших цікавинок, що пов’язані з виноградарством та виробництвом вин.

А що є ідеальною парою до вина? Звісно ж, сир! То ж “сирна” експозиція музею – невід’ємна його частина. Її влаштували для фестивалю майстри та майстрині з сімейної козиної сироварні “Дообра ферма”. Тут можна буде дізнатись про багату та різноманітну історію сироваріння України та роздивитись колекцію сирних ножів з різних країн – бо ж дійсно цікаво, чим, наприклад, зазвичай ріжуть ті чи інші види сирів швейцарці або італійці. Ви на власні очі зможете побачити мідний чан для варіння сиру з закарпатської сироварні , створений наприкінці IXX століття, старовинний прес для сиру, тертушки для натирання сиру з різних країн Європи, слайсери, маслобійки та сепаратори, словом – все, що має відношення до складного процесу сироварення.

Коли: 5 та 6 жовтня

 Де: ВДНГ, 1-й павільйон та простір позаду нього

Квитки можна придбати онлайн або на вході у день фестивалю.

Більше інформації та анонси подій на сторінці фестивалю у Facebook.

Слідкуйте за новинами світу вина, спеціальнми пропозиціями та знижками на вино в Телеграм каналі: Просто про вино

6,454 total views,

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Більше історій
Маркетинг в виноробстві – як це працює і чому важливо?