“Бордо, ти – просто космос!”: 12 пляшок червоного вина запустили на орбіту

Стартап під назвою Space Cargo Unlimited відправив червоне вино на Міжнародну космічну станцію, аби дослідити процес старіння

Минулого тижня з пускової панелі NASA у штаті Вірджинія, відправили в космос вина Бордо серед 3700 кг дослідницьких вантажів. Це частина проекту, в якому беруть участь декілька університетів, включаючи винний інститут Університету Бордо, ISVV, і керується стартап-компанією Space Cargo Unlimited.

Вчені прагнуть вивчити, як радіація та мікрогравітація впливають на компоненти у вині, такі як поліфеноли, кристали та таніни. Це може сгенерувати підказки про те, як поліпшити довгострокове зберігання їжі та напоїв у космосі, а також про те, як сільськогосподарський сектор на землі може адаптуватися до зміни клімату.

Еммануель Етчепар, співзасновник Space Cargo Unlimited разом з підприємцем Ніколясом Гауме, прокоментував французькій газетіСуд Оуест”: “Старіння вина містить деякі найважливіші елементи наземної біосистеми, такі як дріжджі, бактерії, кристали, колоїди та поліфеноли”.

Вина будуть зберігатися на МКС при 18 градусах Цельсія протягом одного року до повернення на землю і порівняння з контрольним зразком, який зберігався при тій же температурі. 

Джерело: decanter.com

Слідкуйте за новинами світу вина, спеціальнми пропозиціями та знижками на вино в Телеграм каналі: Просто про вино

5,729 total views,

Більше історій
Фестиваль українських вин Brave Wine