Chateau Chizay доєднались до Протоколу Порто: чому це важливо

Чи знаєте ви, що таке The Porto Protocol? Про всяк випадок розповідаємо: це поважна міжнародна екологічна організація, до складу котрої входять сотні виноробень й виноробів з усього світу. 

Головна мета цієї організації — покращення екології у тих регіонах, де працюють її учасники. Чому саме винороби? Тому що виноробна галузь надзвичайно потерпає від кліматичних змін. То ж дуже важливо, щоб цих регіонів і учасників було якомога більше, бо проблеми довкілля наразі є надзвичайно важливими, і загроз у цій сфері дуже багато. 

Фото: Chateau Chizay

Чому саме Порто? Це португальське місто — один з лідерів підприємництва і виноробства у Європі, що також дуже поважає і захищає своє насліддя. Портo — одна з найбільших винних столиць світу і центр одного з найвизначніших винних регіонів Європи. Тут добре розуміють виклики і ризики, що виникають у зв’язку з недбалим ставленням до природних ресурсів і екології, і тими кліматичними змінами, що відбуваються в результаті такого ставлення. The Porto Protocol проводить власні заходи й підтримує проєкти своїх учасників у сфері екологічної освіти і просвітницької діяльності. Це круто, бо кожен регіон має свої проблеми і нюанси — взяти хоча б Україну з палінням сухостою навесні: колосальне задимлення по всій країні негативно впливає не тільки на здоров’я людей, але й загалом на стан довкілля і клімат.

Географія учасників The Porto Protocol вражає: долина Напа у США, відомий регіон Дору в Португалії, Стелленбош у ПАР, Мендоса в Аргентині. Великобританія, Австрія, Німеччина, Франція, Іспанія, Італія… і зовсім нещодавно до цього почесного списку доєдналася Україна! Виноробня Chateau Chizay стала першою компанією з України, що була прийнята в цю організацію. Отже тепер вона буде задіяна в міжнародному процесі і реалізовуватиме в Закарпатті проєкти, що спрямовані на поліпшення екологічної ситуації у регіоні.

Фото: Chateau Chizay

Ми дуже підтримуємо цю добру ініціативу Chateau Chizay і сподіваємось, що до екологічного руху і Протоколу Порто долучаться також інші компанії з України. Бажаємо всім нам екологічного виноробства і чистого довкілля!

 

Слідкуйте за новинами світу вина, спеціальними пропозиціями та знижками на вино у нашому Telegram каналі: Просто про вино

6,691 total views,

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Більше історій
Градус відносин: як алкоголь впливає на стосунки