Міжнародна виставка Wine&Spirits Ukraine 2025 вже на порозі! 29 жовтня двері КВЦ “Парковий” у Києві відчиняться для всіх, хто цікавиться винами та міцними напоями. Нова сучасна локація — безпечна, комфортна та надає ідеальні умови для дегустацій, майстер-класів, презентацій і знайомств з виробниками.
Організатори обіцяють насичену програму й безліч нових відкриттів. Ця подія буде цікава всім — від професіоналів до вайнлаверів та поціновувачів пива, сидрів та міцного алкоголю, а також тим, хто хоче заглибитися у культуру вина та дистилятів.
Дегустуємо новинки світу
Квиток на Wine&Spirits Ukraine — це ваш пропуск у світ найрізноманітніших вин та напоїв. Серед нових учасників — як українські, так і міжнародні. Почнемо з імпорту.
Вперше на виставці буде представлено компанію Alexis Frères SAS із Бордо, що спеціалізується на дистрибуції понад 1200 вин із дев’яти французьких регіонів: від класичних Бордо та Бургундії до Корсики, Жюра та Савойї.
Українська вайн-консалтингова компанія VH Selection підготувала добірку вин від дуже цікавих європейських виноробень:
- Bojador (Португалія) — проєкт Педро Рібейри з акцентом на старі лози, природні дріжджі та амфорові вина.
- Domaine Tour Saint Michel (Франція) — класика Шатонеф-дю-Пап з Grenache, Syrah, Mourvèdre та іншими сортами.
- Dominium Pincészet (Угорщина) — органічні вина з вулканічного терруару схилів гірського хребта Матра, насичені фруктовими ароматами і мінеральністю.
- Weingut Emil Bauer (Австрія) — сімейна виноробня з п’ятьма поколіннями традицій, тут буде представлено вина з сортів Рислінг, Grüner Veltliner, Zweigelt, а також — характерний австрійський “польовий бленд”.
- Secret Spot & Enoport Wines (Португалія) — виноградники Віньо Верде та виробництво в Дору. Дуже цікаве поєднання, що дозволяє сстворити свіжі, мінеральні, структурні вина.
Не забуваємо про міцні напої: Kinsale Spirit Company з Ірландії представить віскі серії Battle of Kinsale із бочок під бурбон, херес, ріоху та імперський стаут.
Українська гордість і крафт
Серед українських виробників знайдете як фаворитів ринку (Beykush Winery, 46 Parallel Wine, Big Wines, Villa Tinta, Grande Vallee, Leleka Wines, Narovylo Winery, Виноробня Кулініченко), так і дебютантів та маловідомих, але багатообіцяючих виробників:
- CHARA & GARRA — екологічні білі, червоні, рожеві та помаранчеві вина, ігристі та петнати.
- KV Koblia Vino — натуральні вина з Поділля, родзинка колекції — лохинове вино.
- Pilot’s Wines — Південна Бессарабія, вісім медалей на українських та міжнародних конкурсах, включно з Wine&Spirits Ukraine та Decanter World Wine Awards.
Міцний крафт теж на висоті: Lipsha Distillery — яскравий, ароматний український джин, Maklev зі Львова — також крафтовий джин та солодовий віскі, Hedonist Distilled — унікальні дистиляти з Карпат. Додайте до цього броварні та легендарний Berryland із Києва, а також медові напої: «Медак» від «Українських Медоварів» та «Сікера» від «Медового Спасу».
І головний тренд — безалкогольні вина My Wine by Eduard Gorodetsky: Трамінер, рожеве Мерло та Каберне — перші в Україні вина категорії No/Low.
Понад 100 брендів чекають на вас!
Повний каталог учасників тут: wineandspirits.com.ua/catalogue2025.
Навчаємось і надихаємось
Wine&Spirits Academy цього року пропонує два формати:
- Discovery Hub — дегустації, презентації та знайомство з новими брендами і країнами.
- Education Hub — майстер-класи та лекції від провідних експертів і міжнародних спікерів.
Лекції для початківців та вайнлаверів проводить Наталія Благополучна (Школа сомельє «Майстер-клас»), теми — терруари, виноробство, еногастрономія та винний сервіс. Буде пізнавально й корисно!
Катерина Ющенко, DipWSET, засновниця Ukrainian Wine & Spirit School, офіційна Capstone California Certified Educator і суддя численних міжнародних винних конкурсів, презентує два цікавих майстер-класи по винах Каліфорнії.
Ексклюзив з Австрії, Угорщини, Франції та Португалії представить співзасновниця VH Selection Вікторія Палінкаш — WSET Certified Sommelier.
Віталій Ковач, Засновник Школи Сомельє Віталія Ковача, розповість про терруари, регіони та класифікації вин Італії.
Іван Бачурин, Президент Асоціації сомельє України, розповість про українські традиції з виробництва медових напоїв.
Наталія Бурлаченко (BIG WINES, 46 Parallel Wine Group) розповість про Wine in Moderation — помірне та помірковане споживання, що вже стало трендом у багатьох європейських країнах та США. Також пані Наталія проведе лекцію про еволюцію флагманського червоного сорту України — Одеського Чорного, з вертикальною дегустацією, яка демонструє шлях сорту крізь роки, стилі та філософію виноробів. У ній буде презентовано 15 вин від 7 виноробень з Одещини, Київщини та Вінничини.
Учасники зможуть відвідати також лекції та дегустації біодинамічних вин, ірландського віскі, міцного крафту та багато іншого. Участь безкоштовна для власників квитка, але радимо реєструватися заздалегідь: Програма та реєстрація.
Квитки: online або на вході, від 400 грн, дійсні обидва дні. Тільки для повнолітніх.
Сюрприз для читачів Uwines: 20% знижка з промокодом 20UWINES
(дійсний лише якщо купуєте онлайн).
Коли: 29–30 жовтня
Де: PARKOVY, Київ
24 total views,




