Грайлива прем’єра: нові українські ігристі, що варті уваги

Новий рік несеться, і у нас ледве вистачає часу, щоб розповісти вам про яскраві новинки зі світу українських ігристих, котрими нас потішив цей передсвятковий сезон. Отже, одразу до справи — можливо, ви встигнете їх придбати і продегустувати ще навіть цього року! А якщо ні, то не засмучуйтесь: зимові свята триватимуть довго.

 

Чудове ігристе Sekt — новинка із самого серця Закарпаття, від виноробні Chateau Chizay. Sekt – це назва ігристих вин Австрії, Німеччини і Чехії, що була розповсюджена наприкінці XIX століття, в добу Австро-Угорської імперії. Згодом цю назву отримали й ігристі вина Чехословаччини. Закарпаття успадкувало ці традиції. Тож зустрічайте карпатський сект від однієї з найпотужніших виноробень України!

 

Carpathian Sekt CHERSEGI Brut / Chateau Chizay

 

 

Ігристе вино Chersegi Brut створене за технологією Шарма-Мартінотті ( цей метод виробництва називають ще резервуарним або акратофорним, оскільки природне  бродіння відбувається у великих ємностях —  акратофорах, після чого готове ігристе вино розливається у пляшки) із унікального для України винограду –  угорського сорту Черсегі Фюсереш, котрий у нас вирощують виключно у Закарпатті. За стилістикою це ігристе нагадує легке, ароматне та іскристе Prosecco. В ароматі — білі квіти, яблучко “білий налив”, трохи свіжих, зелених цитрусових і навіть, можливо, листя мандарину. Смак яскравий, у ньому відчуваються приємна легкість і освіжаюча кислотність.

 

Carpathian Sekt TRAMINER ігристе напівсолодке / Chateau Chizay

 

 

Також версія секта, але напівсолодка: ігристе вино з винограду сорту Трамінер рожевий, що зростає на виноградниках Chateau Chizay, теж зроблене акратофорним методом. В ароматному букеті цього ігристого від Chateau Chizay гармонійно поєднуються тони квітів, прянощів і тропічних фруктів. Смак чудово збалансований, помірно солодкий, з приємними фруктовими тонами. Приємна кислотність робить його більш гармонійним. Чудове вино для тих, хто полюбляє солоденьке.

Замовити ці вина можна в онлайн-магазині Chateau Chizay.

 

Beresagne Brut Rose / Beykush

Південь України не відстає у перегонах ігристих! Довгоочікувана новинка від бутикової виноробні Beykush — рожеве ігристе Beresagne Brut Rose. Це класика (вино створене за класичною технологією вторинного бродіння у пляшці), з витримкою на дріжджовому осаді протягом 48 місяців, без дозажного лікеру. Саме так — по суті, це справжній Брют Зеро! Ідеального рожево-лососевого кольору, в ароматі — яскрава, але благородна свіжість полуниць і червоної порічки, приємна легкість і ледь відчутна терпкість цитрусових, відмінний баланс пряності і кислотності у смаку. Березань, ми дуже раді, що тебе дочекалися — так доречно до нового року, і не тільки! 

Це ігристе вино випущене лімітованою серією.Замовити його можна в онлайн-магазині Beykush, якщо повезе. Але, якщо не встигли, не засмучуйтесь! Вже незабаром Beykush планують потішити нас новим ігристим Blanc de Blanc. Слідкуйте за оновленнями.

 

Grand Admiral Brut Nature / 46 Parallel Wine Group

 

Новий реліз від 46 Parallel Wine Group напевно вразить поціновувачів класичних ігристих. Grand Admiral Brut Nature —  вино, що створене з винограду сортів Піно Меньє, Шардоне і Піно Блан за класичною “шампанською” технологією (шампанізація у пляшці), з витримкою на дріжджовому осаді протягом 20 місяців. Брют Натюр — це те саме, що і Брют Зеро: Grand Admiral Brut Nature не знав дозажного лікеру.

Це — ігристе з елегантним і приязним характером. В ароматі — стиглі білі фрукти: персик, абрикос, а також — новорічні мандарини, ананас, трохи ванілі, бріош, ірис і мед. Кислотність у смаку відчувається, але не різка, смак дуже збалансований, післясмак приємний і довготривалий. Вино чудово збалансоване і комплексне, гастрономічне і водночас самодостатнє, цікаво розкривається у келиху — спробуйте продегустувати його з келихів для тихого білого вина, ви будете вражені складною ароматикою Grand Admiral Brut Nature. 

Це ігристе ви можете замовити в онлайн-магазині 46 Parallel Wine Group.

 

Ми дуже раді, що колекцію якісних українських ігристих поповнили такі достойні новинки, це — чудовий подарунок всім поціновувачам вітчизняних вин. Якість і різноманіття — це круто! Святкуємо!

4,602 total views,

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Більше історій
Как быстро охладить вино, если мало времени