Master of wine оберуть кращі 24 вина з України

Команда Wines of Ukraine ініціювала проєкт з провідними Maste of wine з Великобританії, Фінляндії, Нідерландів, Німеччини та Польщі. Європи “ТОP 24 BEST WINES OF UKRAINE”, який пройде в кінці липня у Варшаві. Метою заходу  є відбір кращих українських вин, які будуть доступні для експорту та зможуть презентуватися на усіх закордонних дегустаціях та презентаціях, які будуть проходити від Wines of Ukraine та партнерів.

Ми залучаємо визнаних Masters of Wine з ключових європейських ринків до важливого дегустаційного заходу, що відбудеться 28-29 липня у Варшаві. Masters of Wine проведуть сліпу дегустацію близько 100 українських вин. Після дегустації буде оголошено TOP 24 (та шортліст ТOP 12) найкращих українських вин сезону 2024 року. Цей об’єктивний список, підтверджений найбільш професіональними винними експертами світу, буде слугувати авторитетним джерелом, що є вершиною якості українських вин станом на 2024 рік.

 Хто такі Masters of Wine?

Лише 416 осіб досягли найвищого рівня експертизи в галузі вина та отримали титул Майстра вина (MW). Вони проходять сувору підготовку та іспити, щоб здобути цей престижний титул, демонструючи виняткові знання та здатність до дегустації широкого спектру вин і регіонів. Майстри вина мають важливе значення у формуванні думок про вина у всьому світі, оскільки вони є довіреними авторитетами та впливовими фігурами в індустрії. Їхні оцінки та рекомендації мають значну вагу серед споживачів, винних професіоналів та медіа. Як шановані експерти, Майстри вина допомагають формувати сприйняття, встановлювати тенденції та керувати рішеннями щодо купівлі, відіграючи важливу роль у формуванні глобального винного ринку.

Свою участь вже підтвердили наступні MW: Sarah Abbott, Richard Bampfield, Wojciech Bonkowski, Cees van Casteren, Caro Maurer, Heidi Mäkinen.

Наша мета — просувати бренд “Wines of Ukraine” на глобальному рівні. Метою заходу є змінити глобальне сприйняття українського вина, підвищити обізнаність про бренд та сприяти розвитку експорту для українських виноробів, – команда Wines of Ukraine.

 

До участі запрошуються всі виноробні, що відповідають таким критеріям:

– ЛИШЕ ліцензовані виноробні;

– мають намір виходити на експортні ринки чи вже там є;

– SKU, що подається на дегустацію є в наявності в кількості не менше ніж 2000 пляшок для майбутніх продажів;

– готовність підписати контракт з мережею Сільпо;

– при реєстрації на дегустацію чітко вказується ціна на внутрішньому ринку, а також ціна EXW на поточний вінтаж, що не може змінюватись постфактум у разі потрапляння до списку TOP 24/ TOP 12;

– готовність надати не менше ніж 12 пляшок кожного SKU, що потрапили до списку TOP 24 BEST WINES OF UKRAINE, для майбутнього представлення на Road Show (по 2 пляшки на 6 заходів в 6 країнах).

Умови та вартість участі

Велику частину витрат, пов’язаних з оплатою праці міжнародних експертів, логістики, проживання, тощо покривають міжнародні партнери нашої Асоціації. Але, крім цього захід також вимагає витрат, пов’язаних з логістикою взірців, проведенням самої дегустації, орендою обладнання, оплатою праці команди, піаром.

Тож якщо ви маєте намір прийняти участь і потенційно потрапити до списку найкращих вин України сезону 2024, визнаного міжнародними експертами, вартість участі складає:

–          1800 грн/взірець

–          4 пляшки вина кожного SKU для дегустації

–          Не більше 5 SKU від виноробні

 

Як будуть розподілені місця у TOP 24 BEST WINES OF UKRAINE:

Цим списком ми прагнено показати всю палітру різноманіття українських вин. Тож хочемо представити вина в усіх категоріях. Тож до списку потраплять вина, що наберуть найбліьше балів у кожній з категорій:

*Розподілення місць за стилістикою ще потребує обговорення з Masters of Wine

3 місця – ігристе Шармат/або Пет-Нат

3 місця – ігристе по класиці

6 місць – білі вина сухі (з яких щонайменше 3 невитримані)

2 місця – оранж

2 місця – розе

6 місць – червоні вина сухі (з яких щонайменше 2 невитримані)

2 місця – солодкі та кріплені вина

 

Дедлайн

  • 5 червня – реєстрація на участь
  • 11 червня – реєстрація зразків
  • 15 червня – відправка зразків

РЕЄСТРАЦІЯ 

 

672 total views,

Більше історій
В Киеве открыли поп-ап маркет алкоголя