Час відкривати секрети: SHABO презентували унікальне вінтажне ігристе

Цей секрет надійно зберігався протягом 12 років у тиші старовинного підвалу. Рідкісне і ексклюзивне вінтажне ігристе SHABO Grand Cuvee Zero і SHABO Grand Cuvee Brut Rose було нещодавно презентоване експертам і поціновувачам. На честь 17-річчя компанії у продаж надійшло всього 250 пляшок з лімітованої колекції.

Кожна краплина у пляшці цього вина — справжня коштовність. Смак і аромат цього ігристого формувалися протягом 12 років. Знадобилося близько 4 500 днів, щоб закладене на витримку в 2008 і 2011 роках Grand Cuvee здобуло потрібну кондицію. 

У чому надзвичайна особливість вінтажних ігристих? Зазвичай ігристі вина виробляють з купажу виноматеріалів різних років, щоб зберегти стиль і смак вина. Для створення вінтажних ігристих використовують виноград одного сорту і одного року врожаю, який має бути настільки вдалим, щоб з нього вийшло вино з великим потенціалом для подальшої витримки і розвитку у пляшці.

 

Ідеальний вінтаж, добірний виноград шампанських сортів з найкращих мікроділянок теруару Шабо і величезний потенціал для пляшкового зберігання. Це — лише декілька ознак колекції вінтажних вин Grand Cuvee. Презентація цих вінтажних ігристих від SHABO припадає на 17 річницю компанії, і цей факт є дійсно символічним.  

“2020 став для всіх нас особливим роком. І в ньому дуже не вистачало позитивних новин. Але сьогодні точно хороша нагода – компанії SHABO виповнюється 17 років. На честь цієї події ми ділимося найпотаємнішим, унікальним та ідеальним, розділяючи таким чином наше свято та філософію з поціновувачами та шанувальниками нашого продукту, – розповідає Гіоргі Іукурідзе, СЕО компанії SHABO. – Всього 200 пляшок Grand Cuvee Zero 2008 року із колекції, що нараховує 2 041 пляшку, і 50 позицій Grand Cuvee Brut Rose 2011 року із 2 936 пляшок. Ці ігристі – золотий запас Великих вин України із фамільної колекції, який SHABO створює і збирає понад 10 років. Вино, у яке вклали силу і душу – природа, сотні людей і час.”

Вінтажні ігристі Grand Cuvee створені за французьким методом шампанізації в пляшках. Спершу проводять бродіння та витримку на тонкому осаді протягом як мінімум 6 місяців в дубових барріках. Після цього відбувається вторинне бродіння у пляшці та подальша витримка у ній на тонкому дріжджовому осаді протягом 11 років. Всі етапи створення вин компанії проходять під контролем авторитетних міжнародних експертів SARL Derenoncourt і інституту “Oenologique de Champagne” (Франція).

                 

                       “Я знаю все про якість та масштаби виноградників SHABO, і знаю, наскільки модернізованим і технологічним є їхнє виробництво, – зазначає Стефан Деренонкур, світовий експерт, консультант численних виноробних шато у Бордо та інших виробників вина по всьому світу, зокрема і в SHABO. – Найголовніше у нашій справі – це професійний зв’язок між виноградарями та виноробами. Наша співпраця базується на спільній філософії: вино зароджується на винограднику, і тільки з найкращого винограду можна створити справжні великі вина.”

 

 У світі існує не так багато вин, що можуть зберігатися у пляшці десятиліттями, особливо якщо йдеться про ігристі, – відзначають експерти. Важливу роль у цьому процесі відіграють і потенціал виноградників, і врожай, який вони дають, і технологічний процес виробництва вина. Особливу увагу потрібно також приділяти зберіганню кожної пляшки, підтримуючи потрібні показники температури та рівень вологості.

               

                     «Постійна увага, чіткий контроль температури та вологості, правильний осад – все це впливає на розвиток вина у пляшці, ділиться своїм досвідом Ольга Стоянова, технолог SHABO.Два-три рази на рік ми даємо додаткову оцінку цьому вину. Спеціально проводимо дегустацію, щоб оцінити його тут і зараз, і дати прогноз, як буде розвиватися вино надалі. Це ні з чим незрівнянне відчуття – як протягом декількох років вино розвивається і зберігає свіжість, тонкість і легкість аромату з відчутними нотами стиглих фруктів і разом з тим наповнюється елегантними тонами пляшкової витримки, котрі найбільше цінуються в усьому світі».

Виробництво вінтажних ігристих вин потребує ретельного та індивідуального підходу на всіх етапах. Для Grand Cuvee передбачено зведення осаду тільки вручну. Кожна пляшка має унікальний серійний номер. Тому встигнути стати одним з 250 власників ігристого вина з понад десятирічною витримкою і величезним потенціалом – справжня вдача. 

 

Придбати ці видатні колекційні вина можна в інтернет-магазині SHABO.

 

Фото надані компанією SHABO.

6,812 total views,

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Більше історій
“Вони повертаються!!!” 14-й Kyiv Food and Wine: зустрічайте на новій локації