Червоне, біле і трохи рожевого. Азбука Винного «чайника»: перша українська книга про вино

У вересні цього року в продаж вийшла книга Леоніда Липовецького “Червоне, біле і трохи рожевого. Азбука Винного «чайника»”. Це перша книга про вино українського авторства

Леонід Липовецький – винний ентузіаст з Харкова. Протягом шести років є автором блогу “Винный чайник”. Історія появи книги дійсно варта уваги. Так як автор, не будучи людиною, чия професія не пов’язана з алкоголем, занурився в тему вина настільки грунтовно, що зумів подати складний та інфомаційно ємний матеріал в легкій та доступній формі.

Перше яскраве “винне враження” спіткало мене в 2003 році в США. Виявилося, що тамтешні жителі практично не вживають на вечірках звичні нам напої – горілку і пиво. Найчастіше за бесідою вони із задоволенням попивають вино. Мене це тоді майже шокувало. Наступні візити в розвинені країни тільки посилили відчуття нашої «нетаковості» в аспекті вживання спиртних напоїв. А вже більш глобальний інтерес до вина у мене виник років 10-12 назад. – згадує Леонід

Ідея створення блогу народилася після прочитання низки книг на винну тематику. Тоді Леонід зрозумів, що цього йому стає замало і виникла потреба в індивідуальних заняттях із професіоналом. Він звернувся за допомогою до оного з харківських сомельє. Після проходження невеликого тесту в заняттях було відмовлено, адже в них викладач не побачив сенсу. Адже база знань вже була достатньою. Це ще більше надихнуло Леоніда і він вирішив продовжувати дослідження теми самостійно. Так з’явився блог, в якому автор ділився набутими знаннями доступно і зрозуміло з такими ж “чайниками”.

Через три роки кількість опрацьованого матеріалу досягла «критичної маси» і блог виявився під загрозою підриву зсередини. Потрібно було терміново шукати шлях скидання «надлишкового тиску».

Я зробив спробу створення навчального каналу на YouTube і систематизації напрацьованого друкованого матеріалу. Виявилося, що говорю я набагато гірше, ніж пишу. Залишалося одне – писати книгу!

За словами автора, концепція книги «Червоне, біле і трохи рожевого» – просто зрозумілою мовою, з прикладами, знайомими з дитинства, розповісти про вино людям, котрі виявляють до нього інтерес. Книга не є енциклопедією або довідником, вона покликана створити в голові у читача певний образ, схематичну картину величезного винного світу. “Азбука винного чайника” може бути цікавою майже кожному, хто ще не втратив пристрасті до читання в наш «діджітал» час. Книга доступна двома мовами – українською та російською.

Ми вітаємо автора з довгоочікуваною подією та бажаємо нових винних звершень!

Придбати книгу!

Слідкуйте за новинами світу вина, спеціальнми пропозиціями та знижками на вино в Телеграм каналі: Просто про вино

5,997 total views,

Більше історій
Компанія Reikartz презентує новий проект «Винний Гід України»