Goodwine запускає благодійний фонд та планує висадити виноградник на Закарпатті

25 лютого 2023 року почав роботу благодійний фонд Victoria, створений у пам’ять про Вікторію Замченко — сомельє goodwine, яка 17 жовтня 2022 загинула внаслідок атаки дронів, випущенних росією на Київ. Вікторія пішла з життя разом зі своїм чоловіком Богданом. Вони чекали на дитину. Діяльність Фонду буде спрямована на підтримку молодих сімей України.
​​
​​“Віка працювала у компанії 6 років і була одним з найкращих сомельє України. Вона часто казала: «Треба менше себе жаліти». Її загибель — велике горе для нас, але ми вирішили трансформувати наш біль у добрі справи. Фонд опікуватиметься проєктами, завдяки яким ім’я Віки пам’ятатимуть” — Дмитро Кримський, співвласник goodwine.
​​Першою частиною проєкту стане реліз вина, зробленого у партнерстві з українською виноробнею Stakhovsky Wines. Мерло 2019 під назвою Victoria вже готове, знайти його можна на полицях goodwine та Bad Boy. Саме його Віка відзначила у своєму останньому огляді українських вин. Усі кошти від продажу вина будуть передані Фонду Victoria.
​​
​​Друга частина — спільне створення goodwine та Stakhovsky Wines винограднику на окремій земельній ділянці у господарстві Сергія Стаховського. Запланована площа винограднику — 0,5 га, а кількість вина, що буде випускатися — близько 5000 пляшок.
​​
​​“Ми плануємо засадити землю лозами бургундського піно-нуару та почати виробляти круте вино. Вже зараз активно зайняті пошуком гідних ліз у Бургундії. У цьому питанні нам допомагають партнери: Jean-Nicolas Méo (Domaine Méo-Camuzet), Luc Pavelot & Gary Roshke (Domaine Pavelot), Christophe Rochet (Domaine Doudet-Naudin), Thibault Gagey (Maison Louis Jadot). Це поважні та відомі на весь світ виробники, які виявили бажання взяти участь у проєкті, за що їм, звичайно, дякуємо.”
​​За попереднім планом, перші лози буде висаджено навесні 2024 року, а перший врожай вина можна очікувати у 2028 році. Цей український піно-нуар теж будет називатись Victoria. Всі кошти від його продажу будуть направлятися до однойменного фонду та йти на підтримку молодих українських сімей.

1,144 total views,

Більше історій
Фестиваль українських вин Brave Wine пройде 7-8 жовтня