1 грудня пройшла церемонія вручення Національної ресторанної премії “Сіль”, яка визначає кращі заклади України в різних номінаціях. Розповідаємо, хто отримав перемогу у “винних” номінаціях
Кращим винним баром став Win Bar (Київ). До речі, ця номінація цього року була на пермії вперше.
Критеріями оцінювання були:
- у винній карті представлені лінійки вин різного цінового сегмента;
- великий вибір позицій вина побокально / часто мінливі пропозиції побокально, позицій з можливістю придбати з собою по демократичній вартості;
- в меню – сети легких закусок, які поєднуються з вином;
- невимушена комфортна атмосфера;
- проведення тематичних, розважальних і освітніх заходів і дегустацій.
Перемогу у номінації “Ресторан з кращою винною картою” отримав ресторан Vino e Cucina (Київ).
У номінації оцінюються заклади з великим вибором вина і професійною програмою сервісу. Критерії оцінки:
- професіоналізм шеф-сомельє;
- обізнаність персоналу щодо позицій, представлених у карті;
- відповідність винної карти концепції закладу;
- наявність унікального вибору локальних або іноземних вин;
- вибір вин у різних цінових сегментах;
- правильне зберігання вина;
- спеціальні заходи (фестивалі, вечері, дегустації);
- поєднання кухні з колекцією напоїв закладу.
Національна ресторанна премія СІЛЬ заснована Андрієм Скіпьяном, керівником компанії Hoteliero, в 2013 році.
Ресторанна премія – головна щорічна подія для професіоналів ресторанної індустрії та гостей закладів, які активно стежать за розвитком ресторанного бізнесу в Україні.
Головний знак якості, який отримує переможець премії, мідна сковорода французького бренду de Byuer.
До складу членів журі премії входять провідні фахівці ресторанної сфери України і підприємці: керівники українських асоціацій шеф-кухарів, ресторатори, експерти вузькоспеціалізованих напрямків (хлібопечення, барної індустрія, у галузі кави, вина, пива, кондитерських виробів).
8,941 total views,