Обрано першу амбасадорку Брендa українського вина

Так вже склалося, що цього року виноробна компанія SHABO стала одним із головних ньюсмейкерів українського винного ринку. І навіть в останні дні цього складного року компанія спромоглася наробити приємного галасу серед професіоналів і поціновувачів українського вина.

Все почалося з того, що SHABO запропонували широкому загалу обрати ТОП 10 “винних супергероїв” серед 26 професіоналів з індустрії, котрі зробили відчутний внесок у популяризацію українського виноробства. “Супергерої”, що були обрані відкритим голосуванням у Facebook, отримають у подарунок номерні пляшки ексклюзивного вінтажного ігристого з лімітованої колекції SHABO Grand Cuvee Zero та Grand Cuvee Rose, реліз якого відбувся у грудні 2020 року (до речі, вся партія була розпродана протягом першого ж тижня з моменту релізу).  

Ідея “винних супергероїв” сподобалась і мала такий потужний ефект, що відтепер SHABO проводитимуть щорічну церемонію нагородження Амбасадорів Бренду українського вина. І це дуже крута новина. 

Але головною вишенькою на торті стало нагородження суперфіналістки цього імпровізованого конкурсу — нею стала Євгенія Ніколайчук, співвласниця мережі Like a local’s Wine Bar, винна експертка, викладачка WSET і Winestart. За ініціативою Важі Іукурідзе, засновника компанії SHABO, Євгенія стала першою власницею спеціальної комірки на 17 пляшок у сімейній енотеці сім’ї Іукурідзе. Усі вина до власної комірки Євгенія зможе відібрати разом з технологами SHABO, котрі слідкуватимуть за станом цих вин протягом всього часу їхнього зберігання у “винному сейфі” фамільної енотеки. 

Cвою сімейну енотеку, що складається із виняткових вин SHABO, власники компанії формували протягом 17 років. Це вина, які ще досі не потрапляли у продаж — найкращі лімітовані вінтажі з шабського теруару, витримані протягом багатьох років. Кожна з пляшок має свій унікальний номер, паспорт та була відібрана особисто Важею Іукурідзе. Саме тому ця лінійка колекційних вин зараз має робочу назву Family Reserve, а влітку 2021 року вона буде презентована офіційно.

Ці вина потребують особливої уваги і особливих умов зберігання. Вони потребують ідеальної температури та вологості, мінімальної кількості світла, і їхня цінність з кожним роком лише зростає. Саме тому вина з фамільної колекції зберігаються у спеціальному сховищі, розташованому у підвалах Центру культури вина SHABO. 

“Ми з сім’єю сьогодні даруємо те, що має величезну цінність для нашого серця — комірку з 17 колекційними винами в нашій фамільні енотеці. Не можу не привітати Женю Ніколайчук з цією перемогою!”  — написав у своєму Facebook Гіоргі Іукурідзе, співзасновник компанії SHABO. —  “Дуже підтримую думку більшості експертів ринку — Женя дійсно робить величезний особистий внесок у популяризацію Бренда українського вина. І мені дуже приємно, що саме вона стала першим в історії українського ринку експертом, який тепер має власну колекцію в нашій фамільній енотеці. Ми створювали це місце і відбирали для нього Великі вина протягом 17 років. Кожен наш крок був спрямований саме до цієї мети. Офіційна презентація буде влітку 2021-го. А поки дуже чекаю Женю на особистий відбір і дегустацію вин для своєї іменної колекції!”

Слідкуйте за новинами світу вина, спеціальними пропозиціями та знижками на вино в Телеграм каналі: Просто про вино

 

 

Сама Євгенія так коментує цю важливу подію: “Я в захваті! Це неймовірно цінний подарунок! І справа тут навіть не в його вартості,  але, в першу чергу, у тому, що це — про довіру! Бути першою серед експертів, котрі отримали можливість обрати собі вина з колекції сім‘ї Іукурідзе — величезна вдача!”

Ми щиро вітаємо Женю з такою блискучою перемогою і чудовою нагородою, і дуже радіємо тому, що українське виноробство розвивається, формує справжні історичні традиції і культуру. Щасливі, що й ми до того дотичні. Будьмо! 

 

Текст: Вікторія Макарова
Фото: Євгенія Ніколайчук, SHABO.

5,170 total views,

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Більше історій
Wine Trip з професіоналами: що скуштувати на 13-му Kyiv Food and Wine