В Києві визначили вина-переможці конкурсу українських вин Uwines Awards 2025 (Ukrainian Wines Awards). Це конкурсу по визначенню кращих українських вин, який пройшов 28 та 29 травня у Києві. Партнером стала мережа Wine Time, де пройшла дегустаційна частина події. Вода для відновлення балансу — ReO.
Цьогоріч до конкурсу було подано 125 зразків від 29 виноробень. Вісім досвідчених експертів протягом двох днів провели сліпі дегустації, щоб обрати найкращі вина країни. За результатами оцінювання:
– 42 вина отримали бронзові медалі
– 50 — срібні
– 19 — золоті
– 2 — платинові медалі.
Обидві виноробні, які отримали вищі відзнаки з Закарпаття. 96 балів отримав Furmint Late Harvest від Chateau Chizay та 95 балів Rubino OroTM від “KOVACH WINERY”. Також варто відзначити VINOMAN за найвищий бал в категорії білих сухих вин – 93 за Рислінг.
Всі вина дегустувалися всліпу провідними сомельє, в тому числі кращими сомельє України, членами правління Асоціації сомельє України, представниками напрямків українських вин Wine Time та Good Wine.
Всі вина переможці можна буде скуштувати 7-8 червня на Kyiv Food and Wine Festival, в окремій зоні Uwines Awards (доступна для квитків PRO), або окремо на стендах учасників, які також будуть присутні на фестивалі (32 виноробні стануть учасниками 22-го фестивалю).
Система оцінки — 100 бальна, якою користуються до Decanter World Wine Awards та з невеликими змінами такі експерти, як Роберт Паркер та Джеймс Саклінга.
Бали:
Гран Прі (98–100) — видатне вино, емоційне, до якого хочеться повертатися навіть після кількох днів, тижня. Вина поза конкуренцією — це як перше кохання.
Платина (95–97) — висококласні, бездоганні зразки, які не мають слабких місць і проявляють характер, глибину, енергію, потенціал.
Золото (90–94) — чудові вина, які хочеться пити, дарувати, рекомендувати. Вони мають
Срібло (85–89) — добре зроблені вина, які можуть бути простішими або не дотягувати за глибиною до золота, але тим не менше все одно хороші.
Бронза (80–84) — невиразні, з відчутними обмеженнями в смаку чи ароматі, але все ще можна пити.
Назва зразка | Виноробня | Бал | Опис вина | Наявність на Kyiv Food and Wine Festival 7-8 червня |
ПЕТ-НАТ Білий сухий | ||||
Villa Tinta Pet Nat white 2024 | Villa Tinta | 87,00 | Чисте, делікатне біле з виразним ароматом крем-соди, дюшесу та квіткових акцентів. У смаку — надзвичайно витончене, майже ігристе, без осаду, з м’якою гірчинкою та невисокою кислотністю. Гармонійне та відполіроване вино з легкою солодкуватістю, більше схоже на ігристе, ніж на типовий пет-нат. Ідеальне для тих, хто цінує чистоту стилю й елегантний ароматичний профіль. | Буде на фестивалі |
Пет Нат 2024 | Father`s Wine | 87,00 | Яскраве біле з чистим ароматом медової дині, яблука та виразної дріжджової ноти. У смаку — шерехувате, з гірчинкою, нагадує аскорбінову кислоту. Висока кислотність додає свіжості, а довгий фруктовий післясмак підкреслює насиченість. Добре пасує до гастрономічного супроводу, зокрема до страв із виразними соусами або сирами з пліснявою. Для тих, хто шукає нетиповий смаковий профіль і яскраву кислотність. | Буде на фестивалі |
Pet – Nat Йоханітер 2024 | Mon Crafto | 87,00 | Гармонійне та питке біле з яскравими ароматами ванілі, стиглого персика, папаї, абрикосу, квітів і печеного яблука. У смаку — чисте, округле, з легкою гірчинкою в післясмаку. Невисока кислотність і баланс солодких фруктів роблять його доступним і приємним для широкої аудиторії. Добре збалансований комерційний зразок — яскравий, привабливий, універсальний. | Буде на фестивалі |
Pet Nat White Blend 2024 | Kohanovska winery | 87,00 | Насичений та серйозний пет-нат із яскравим ароматом груші, персика, прянощів і легким тоном ацетону. У смаку — зрілий, теплий, тільний, з відчутним алкоголем та довгим післясмаком. Вино прохолодного клімату з глибоким характером, але слабким балансом і відсутністю бульбашок. Підійде для вечірнього настрою — його навіть хочеться злегка підігріти. Для досвідченого дегустатора, який шукає в вині виразність і силу. | Буде на фестивалі |
Pet Nat Zenit Zengo 2024 | Kohanovska winery | 86,00 | Спокійне, стримане біле з простим ароматом ананаса, абрикоса та легкої тропічності. У смаку — сушені фрукти, курага, натяк на узвар. Акуратне й рівне, з м’яким персиковим відтінком. Слабка кислотність і ніжний смак роблять його делікатним супутником для легких закусок або як вино на кожен день. Ідеально для тих, хто цінує м’якість і стриманість у вині. | Буде на фестивалі |
Йоханітер 2023 | Father`s Wine | 84,00 | Легке біле з ароматом мочених яблук, сіна, прянощів і легкого перцю. У букеті також — натяк на тваринні ноти та легка цитрусова свіжість. Смак простуватий, дещо плоский і дикий, з браком кислотності та балансу. Аромат обіцяє більше, ніж смак. Вино для тих, хто шукає щось нестандартне та не надто витончене — підходить для знайомства з категорією пет-натів у невибагливому стилі. | Буде на фестивалі |
BIG WINES BIG ART PET NAT TELTI-KURUK 2024 | BIG WINES | 82,00 | Нейтральне біле з майже невловимим ароматом — лише легкий натяк на яблуко та персик. У смаку — м’яке, легке, з відчутною гірчинкою і відсутністю кислотності. Зроблено чисто, без недоліків, але й без виразного характеру. | Буде на фестивалі |
Пет-Нат Рислінг 2024 | LOWKOWO | 80,00 | Нестандартне біле з загадковим характером. Аромат — солодовий, з пряними нотами та відтінками бродіння. У смаку — виражена кислотність. Для поціновувачів незвичних профілів. | Буде на фестивалі |
Ігристе Шарма біле сухе | ||||
Tintarella brut 2024 | Villa Tinta | 87 | Свіже біле з ароматами акації, квітів, фруктів і натяком на зелений горіх. У купажі — ароматичний сорт, що додає вину виразності. Смак солонувато-кислотний, із помітною гірчинкою та пряним акцентом груші. Дуже питке та збалансоване, з коротким, але яскравим післясмаком. Для тих, хто шукає нетривіальну кислотність і легку мінеральність у білому вині. | Буде на фестивалі |
Ігристе Брют 2024 | Leleka Wines | 86 | Округле біле з яскравим фруктовим ароматом ананасу, цукатів і м’ятної цукерки, хороший комерційний зразок. В ароматі — соковитість і виразна солодкава квітковість. У смаку — трав’яниста гірчинка, лікарські трави, помірна кислотність. Дуже рівне, питке, з м’якою структурою. Ідеальне як масове гастровино — яскраве, приємне, доступне. | Буде на фестивалі |
WHITE EXTRA BRUT «ODESA PRESTIGE» 2023 | ТМ ОДЕСА | 86 | Виразне біле з морськими, трав’яними й цитрусовими ароматами — з лаймом, нотками аскорбінки. У смаку — чисте, структуроване, як класичне просекко. Добре збалансоване, гармонійне, з легким свіжим профілем. Пасуватиме до середземноморської кухні, легких закусок і морепродуктів. | Буде на фестивалі |
Carpathian Sekt Chersegi Brut 2024 | Chateau Chizay | 84 | Базове ігристе з ароматом консервованого персика, квітів і легкого дріжджового аромату. У смаку — солодкувате, з невисокою газацією та тривалим приємним післясмаком. Перляж слабкий, кислотність невисока. Просте, невибагливе вино, що підійде для невимушених ситуацій або початку знайомства з ігристими у м’якому стилі. | |
Sparkling brut my Wine by Eduard Gorodetsky 2024 | ТМ “my Wine” | 83 | Аромат багатий, фруктово-ігристий — мочені яблука, зелений абрикос, груша, з нотками мультифруктового соку. У смаку — з солодкуватістю, але водночас чисте й збалансоване. Персик і груша домінують, газація помірна. Із приємним тривалим післясмаком. Легке, комерційне вино з яскравим профілем. | Буде на фестивалі |
Ігристе класика біле сухе | ||||
Вино ігристе витримане брют біле “Гранд Вале” 2022 | ТМ Grande Vallee | 85 | Сухе, стримане ігристе з ароматом моченої груші, ананаса, айви та хлібної скоринки. Відчутні ноти тропіків в ароматі і легкий горіховий відтінок. У смаку — солоне, з помірним тілом, але не вистачає газації та балансу. Вино з простим, але дорослим характером. Підійде тим, хто цінує традиційність, сухість і легку оксидативність у стилі. | Буде на фестивалі |
Ігристе класика біле напівсухе | ||||
Ужгород 2023 | TM “KOVACH WINERY” | 88 | Яскраве, гармонійне ігристе з кремовим ароматом вершків, крем-брюле та полуниці. У смаку — ягідне, з нотами полуниці, медовим і випічковим післясмаком. Солодкувате, але добре збалансоване, майже не відчувається як напівсухе. Вино, що легко запам’ятовується — приємне, м’яке, ідеальне до ягідних десертів. | Буде на фестивалі |
Пет нат Розе сухе | ||||
Пет Нат Юпітер 2023 | Father`s Wine | 87 | Незвичайне, яскраве вино з помітним гастрономічним потенціалом. Аромат барбарису, суниці, малини, спецій і трохи тваринних нот формує виразний характер. Смак кислотний, збалансований, з яскравою нотою ягід. Вино з характером, яке чудово підійде до складних страв середземноморської кухні. | Буде на фестивалі |
Pet Nat Rose 2024 | Kohanovska winery | 87 | Ягідне рожеве з ароматом троянд, малини та полуниці. У смаку — малина з гілочкою, легка вершковість, середня кислотність і сухий післясмак. Просте, але збалансоване, з приємною текстурою. Добре пасує до легких літніх страв. | Буде на фестивалі |
Villa Tinta Pet Nat Rose 2024 | Villa Tinta | 83 | Сухе вино з нестабільним ароматичним профілем — овочеві, тваринні, оксидовані ноти, по стилю ближче до пет натів у “дикому стилі”. У смаку з надмірною кислинкою. Складне для сприйняття, радше підійде тим, хто любить винні експерименти. | Буде на фестивалі |
Пет-Нат Розе 2024 | LOWKOWO | 82 | М’який, більше пивний профіль зі смаком полуниці й молочним післясмаком. Напівсухе в післясмаку. Невелика гірчинка додає структурності. Незвичне, нестандартне вино для тих, хто шукає альтернативу класичному стилю і любить нестандартні вина. | Буде на фестивалі |
Ігристе шарма розе сухе | ||||
Sparkling rose brute my Wine by Gorodetsky 2024 | ТМ “my Wine” | 88 | Витончене, літнє рожеве з ніжними нотами полуниці, айви та черешні. Смак м’який, гармонійний, з тривалим післясмаком. Комерційний стиль, добре збалансований і питкий. Ідеально як аперитив або для літніх пікніків. | Буде на фестивалі |
ROSE BRUT «ФРАНЦУЗЬКИЙ БУЛЬВАР SPECIAL EDITION» 2023 | ТМ ФРАНЦУЗЬКИЙ БУЛЬВАР | 86 | Цікавий зразок із ароматом барбарису, редьки, трав і ягід. У смаку — легка полуниця, але з домінуючою гірчинкою в післясмаку. Легкий танін, середній баланс. Вино для тих, хто шукає щось незвичне й нетипове. | Буде на фестивалі |
El Capitan Brut Rose 2024 | 46 Parallel | 85 | Ягідне, напівсухе з ароматом черешні та порічки. У смаку — гірчинка, помірна кислотність. Вино рівне, хоча смак трохи нав’язливий. Гарне для щоденного споживання, але потребує пари до їжі для кращого розкриття. | Буде на фестивалі |
Carpathian Sekt Rose Blaufrankisch Brut 2024 | Chateau Chizay | 84 | Комерційне ягідне вино з ароматом дикої малини, полуниці та черешні. Вино має яскравий, провокативний аромат, але простий, дещо штучний смак із окремими солодкими та кислими нотами. Легка гірчинка. Найкраще смакує добре охолодженим. | |
Ігристе класика розе сухе | ||||
Вино ігристе витримане брют рожеве 2022 | ТМ Grande Vallee | 87 | Сухе ігристе з ароматом спілої вишні, чорної смородини та порічки. У смаку — яскрава кислотність, легка гірчинка, натяки на тісто й какао. Вишневий профіль домінує, з тривалим сухим післясмаком. Добре збалансоване, з цікавими оксидованими нотами. Підійде до зрілих сирів чи м’ясних страв. | Буде на фестивалі |
ігристе шарма біла напівсолодке | ||||
Tintarella Muscato 2024 | Villa Tinta | 86 | Яскраве солодке вино з виразною мускатною ароматикою: мед, нектарин, диня, мускатний виноград, солодка вата. У смаку — дуже солодке, без складної структури, але легке й привабливе. Приємний взірець солодкого стилю. Пийте охолодженим як дижестив або в парі з фруктовими десертами. | Буде на фестивалі |
Біле невитримане сухе | ||||
VINOMAN Riesling2023 | VINOMAN | 93 | Вишуканий український рислінг з ароматами гудрону, абрикоса, жимолості та мокрого каміння. У смаку — маслянистість, цитрус, персик, бензольні тони. Яскраве та збалансоване вино з типовістю сорту, хоча й без глибокої мінеральності. Чудовий приклад стилю, подібного до Ельзасу. Пийте зараз або збережіть ще на 2–3 роки. | |
Мускат Дублянський 2024 | Zelenytsi Winery, Родинна виноробня Зелениці | 88 | Яскраве квіткове біле з нотами троянди, жасміну, айви, недозрілої груші та яблуневого цвіту. Фруктовість та мінеральність в посмаку, кислотність висока та жвава, гарно збалансована. Пряні трави й цитрусовість додають енергії. Вино в сучасному стилі, чудово смакуватиме з азійською кухнею. | Буде на фестивалі |
Рудий Лис, Шардоне 2024 | Enko Winery | 88 | Делікатне біле з нотами аличі, зеленого яблука, трав і фруктового післясмаку. У смаку — чисте, елегантне, з гарною кислотністю та тривалим фіналом. Складно визначити регіон, але вино якісне, гармонійне й придатне до витримки. | Буде на фестивалі |
Villa Tinta Sukholimansky 2023 | Villa Tinta | 87 | Свіже біле з ароматами цитрусу, лугових трав та квіткових есенцій. У смаку — груша, персик, абрикос, легка гірчинка. Ароматика парфумована, структура — приємна, але трохи пласка. Післясмак багатогранний з цитрусовою гірчинкою. Добре пасує до легких закусок чи салатів. | Буде на фестивалі |
El Capitan Pinot Gris 2024 | 46 Parallel | 87 | Мінеральне біле з квітковими і чайними відтінками, жасмином і крейдою в ароматі. Легке, збалансоване, округле, пряні ноти з приємним солонуватим посмаком. Нагадує вулканічні вина з Канар. Вдалий вибір до морепродуктів. | Буде на фестивалі |
Suholimansky my Wine by Eduard Gorodetsky 2024 | ТМ “my Wine” | 86 | Елегантне біле з ароматами хлібної скоринки, зеленого яблука, квітів та трав. У смаку — стримане, гарно збалансоване, з легкою гірчинкою на післясмаку. Гарна кислотність надає свіжості. Прекрасне щоденне вино з південним характером. | Буде на фестивалі |
Шардоне 2024 | LOWKOWO | 86 | Комерційне біле в легкому стилі з ароматом кісточкових фруктів і льодяників. Смак трохи офф-драй, баланс рівний, кислотність відчутна, післясмак довгий. Питке й зрозуміле — для щоденного вжитку. | Буде на фестивалі |
Білий Кролик 2024 | Enko Winery | 86 | Літнє біле з ароматом дюшесу, квітів і дріжджів. У смаку — легке, питке, рівне, з приємним округлим тілом. Просте, але гармонійне. Ідеально для щоденного вжитку у спекотну пору. | Буде на фестивалі |
СОВІНЬЙОН РИТОС ФРУМУШИКА-НОВА 2024 | FRUMUSHIKA-NOVA FAMILY WINERY | 86 | Напівсухий совіньйон ритос із ароматами ванілі, пломбіру, стиглого яблука та дині. У смаку — легка солодкість, пряність, округлість, ймовірно, сліди батонажу. Довгий і приємний післясмак. Вдалий варіант для легких страв східної кухні. | Буде на фестивалі |
Firming Wild! 2024 | Chateau Chizay | 86 | Біле з ароматами хліба, сушених грибів, сидру, нотами оксидації й ванілі. У смаку — маслянистість, вершковість, легкий ацетоновий тон, прянощі. Незвичне вино, яке потребує розуміння стилю. Підійде поціновувачам старих шардоне або сидрів. | |
Шардоне Крісп (Chardonnay Crisp) 2024 | Biologist Craft Winery | 85 | Оригінальне ігристе з нотами карамелі, печених фруктів, топленого масла та вершків. У смаку — поєднання яскравої кислотності та солодкості, кремовість, прянощі, натяки на оксидацію. Бульбашки частково втрачені, але післясмак довгий та глибокий. | |
Мускат Оттонель 2024 | Father`s Wine | 85 | Нестандартне біле з ароматами вівсянки, дюшесу, кісточки абрикосу та солонуватістю. У смаку — виразна кислотність, парфумні й цитрусові відтінки. Післясмак яскравий, з мінеральністю. Добре смакуватиме з морепродуктами, зокрема креветками. | Буде на фестивалі |
Chardonnay my Wine by Eduard Gorodetsky 2024 | ТМ “my Wine” | 85 | Ніжне біле з дріжджовими та кісточковими нотами, персиком, сіном і хлібною скоринкою. У смаку — м’яке, з легкою гірчинкою на післясмаку. Просте, але питке, підійде до легких закусок або самостійно. | Буде на фестивалі |
Цитронний Магарача 2023 | Zelenytsi Winery, Родинна виноробня Зелениці | 85 | Ароматне біле з нотами бузку, липи, прянощів і альпійських трав. У смаку — дюшес, цитрус, персик. Тіло легке, смак кисло-солодкий, добре збалансований. Привабливий зразок ароматичного стилю, що нагадує гевюрцтрамінер. | Буде на фестивалі |
Йоханнітер 2024 | Zelenytsi Winery, Родинна виноробня Зелениці | 85 | Цитрусове біле з ароматами лимона, квітів та есенції. У смаку — дуже висока кислотність, збалансований. Для прихильників вин з потужною свіжістю. | Буде на фестивалі |
Мольфар 2024 | СФГ Янчинські пагорби | 85 | Парфумоване біле з квітковістю, нотами персику, абрикосу, меду і лимонного тарта. У смаку — гастрономічне, гарно збалансоване, з медовим і грушевим післясмаком. Ідеально до фруктових тартів або сира з блакитною пліснявою. | Буде на фестивалі |
Каолін 2023 | «Vino Demidi» | 85 | Тропічне біле з ароматами лічі, папаї, парфуму та квітів. У смаку — гірчинка, різкість, висока кислотність, яка впливає на посмак. Свіже, але не надто збалансоване. Для тих, хто шукає нестандартні й експресивні аромати. | Буде на фестивалі |
BIG WINES BIG ART TELTI-KURUK 2024 | BIG WINES | 84 | Свіже біле з ароматом вівсянки в першому носі, білим абрикосом, травами і натяком на хамон. Аромат пряний, трав’янистий, смак легкий, хоча трохи не збалансований. Для гастрономічних експериментів і морських страв. | Буде на фестивалі |
Піно Грі Leleka Wines 2023 | Leleka Wines | 83 | Легке біле з приглушеним ароматом, що відкривається овочевими та трав’янистими нотами. У смаку — зелений огірок, гриби, з натяком на перець після другого ковтка вино яскравіше себе показує. Ароматика слабка, але смак трохи фруктовий, баланс рівний, посмак короткий. Для поціновувачів стриманого стилю. | Буде на фестивалі |
Dnipro Hills Pinot blanc 2023 | Stoic Ukrainian winery | 82 | Сухе біле з землистими тонами, ароматом сира, яблук з погреба. У смаку — гірчинка, трави, квітковість і груша. Ароматика стримана, але гармонійна. Для любителів нетипових вин. | Буде на фестивалі |
Рислінг 2024 | LOWKOWO | 82 | Біле з нестандартною ароматикою цитруса, лемонграсу та нот землі. У смаку — зелений абрикос, гіркуватість, оксидоване яблуко. Висока кислотність, складний післясмак. Для відкритих до експериментів винолюбів. | Буде на фестивалі |
Йоханітер 2024 | Petervine | 81 | Ароматне біле з домінантною липою, дюшеcом, дріжджовими нотами і білим виноградом. Смак простий, не дуже збалансований, кислотність сильно виражена. | |
Цитрон 2024 | Kulinichenko winery(Григорій Кулініченко) | 80 | Яскраве, кислотне вино з ароматами чорнобривців, абрикоса, дюшесу, цитрусу, овочечі ноти та тваринні тони. У смаку — домінує лимонна кислотність, іноді занадто виразна, баланс порушений. Післясмак довгий, хрусткий, з квітковими нюансами. Добре пасуватиме до устриць. | Буде на фестивалі |
Біле витримане сухе | ||||
FOUNDER’S RESERVE Furmint 2023 | Chateau Chizay | 92 | Оригінальне і яскраве вино з ароматами акації, меду, прополісу та персика. Смак нагадує абрикосовий компот, з чудовим балансом і тривалим яблучним післясмаком. Вино, яке захоплює і залишає приємне враження. | |
Кантар 2023 | «Vino Demidi» | 91 | Класичне вино з багатою мінеральністю та ароматами абрикоса, ванілі, кремнію, хліба і вершкового масла. Насичений смак з легкими нотами бочки, які добре інтегровані, створюють збалансований і витриманий профіль. | Буде на фестивалі |
VINOMAN Sylvaner 2023 | VINOMAN | 91 | Складне вино з ароматом цукатів та легких вершкових відтінків, схоже до деяких стилів шардоне. Відчуваються абрикосові тони, східні прянощі й цитрусові нотки. Насичене, з м’якою кислотністю і відтінками хліба та сухих трав. | |
Лице Шардоне 2024 | Father`s Wine | 90 | Свіже і яскраве вино з ароматом абрикоса, ванілі та вершкового масла. Витримка дуба добре інтегрована, смак насичений і збалансований, з легкою гірчинкою у післясмаку, що додає глибини. | Буде на фестивалі |
Dnipro Hills Pinot blanc reserve 2022 | Stoic Ukrainian winery | 87 | Виразне вино з інтенсивним бочковим ароматом, ванільними та медовими нотами. Округле і середньої насиченості, з гарною кислотністю, хоч іноді відчувається надмірна домінанта бочки. Ідеально підходить поціновувачам класичного стилю. | Буде на фестивалі |
Сухолиманський 2023 | Leleka Wines | 87 | Гармонійне вино з ароматами персика, меду, сухих лікарських трав і легкими копченими нотками. Витримка відчувається, але дуб не домінує. Смак м’який, збалансований, з медовими та пряними акцентами, які створюють теплий і спокійний профіль. | Буде на фестивалі |
Йоханітер 2023 | Father`s Wine | 86 | Свіже фруктове вино з ароматом стиглої груші, яблук і легкою ванільною нотою. Яскравий кислотний смак з післясмаком абрикоса. Збалансоване, але ще молоде, з потенціалом для розвитку. | Буде на фестивалі |
VINOMAN Blend Pinot Blanc x Sauvignon 2023 | VINOMAN | 85 | Свіже вино з яскравою цитрусовою кислотністю та легкою маслянистістю. Відкривається нотами персика, меду, горіхів, цитрусовою кислотністю. Рівне за структурою, з натяком на вершковість, але трохи незбалансоване з коротким післясмаком. Ідеальне для тих, хто цінує легку складність і свіжість. | |
Шардоне Reserve Leleka Wines 2023 | Leleka Wines | 82 | Вино з делікатним овочевим ароматом, у якому відчуваються ноти капусти та легкий акцент витримки в дубі. У смаку — дисонанс, із невиразною структурою та домінуванням варених овочевих відтінків у післясмаку. | Буде на фестивалі |
Біле невитримане напівсухе | ||||
Terra Rosso 2024 | ФГ «Терруар» | 85 | Аромат тропічних фруктів, троянди і акації, парфумний і з відтінками лікарськими трав. Гарна кислотність і збалансований смак, з легкою гірчинкою і хорошим балансом. Вино з характером і цікавим букетом. | |
Біле невитримане напівсухе | ||||
Furmint Late Harvest 2022 | Chateau Chizay | 96 | Шляхетне, гармонійне вино з ароматами абрикоса, личі, манго, маракуї, груші і яблук. Смак із чудовим балансом між цитрусовою кислотністю, сухими травами та медовими нотами. В келиху аромати розвиваються і відкриваються новою палітрою. Тривалий, насичений післясмак більше 30 секунд. | |
Dolce Vita 2012 | TM “KOVACH WINERY” | 91 | Вино з ароматами смоли із шишок, айви і мускату. По смаку відчуваються тютюновий лист і горіхові ноти, з довгим післясмаком сухофруктів і горіхів. Яскраве і збалансоване, з приємною оксамитовою текстурою. | Буде на фестивалі |
VINUM PRIMAE 2024 | ТМ «SASS K. WINERY” | 89 | Вино з ніжними тонами чаю, прополіса, кропу, узвару, ароматом оксидації, з легким відтінком витримки у дереві. Смак лаконічний, горіховий, медовий, з м’яким фіналом. Ідеально підійде для тих, хто шукає незвичний стиль. | |
Кріплене біле | ||||
“Pineau des Charentes ” my Wine by Eduard Gorodetsky 2024 | ТМ “my Wine” | 82 | Насичений аромат із нотами карамелі та смажених горіхів. У смаку — теплі відтінки смаженої карамелі та легкої спиртуозності. Вино має яскравий характер і підійде для любителів глибоких, пряних профілів. | Буде на фестивалі |
Бурштинові сухі | ||||
Амфора Ркацителі 2024 | Beykush Winery | 91 | Збалансоване, ніжне вино з нотами різдвяного пряника, пряних трав, ванілі, горіхів і випічки. М’який смак із тривалим післясмаком і делікатними танінами. Витончене і елегантне. | |
RHYOLITE ORANGE 2023 | ТМ «SASS K. WINERY” | 91 | Вино з ароматом цитрусових, прянощів і горіхів. Насичене, з легкою солодкістю і пряними відтінками. Підходить до плову, качки по-пекінські та страв з карі, має приємний, але не дуже тривалий післясмак. | |
Трамінер Оранж 2023 | Biologist Craft Winery | 91 | Трендове вино з ароматом квітів, мандаринів, льодяників, ялинки і кураги, з тонами оксидації. Смак з трохи ширшавими танінами, середньою кислотністю, із пряними та гірчинковими нотками у післясмаку. | |
Бурштинове коло 2023 | Father`s Wine | 89 | Насичене вино з нотами апельсинових цукатів, мигдалю і лавандових трав. Гарна кислотність і виразні таніни, із легкою гірчинкою у післясмаку. Складне і багатошарове. | Буде на фестивалі |
Furmint Orange 2024 | Chateau Chizay | 86 | Елегантне і збалансоване вино з відтінками сухофруктів, горіхів і квітів. М’який смак, з помірними танінами і гарним післясмаком із нотами кураги. Вино для комфортного щоденного вживання. | |
Лице Дублянський 2024 | Father`s Wine | 82 | Букет інтригує томатними та трав’янистими нотами: м’ята, чебрець, лавровий лист і лавандовий акцент формують виразний ароматичний профіль. Смак м’який, спокійний, з легкими хмільними тонами й делікатною гірчинкою. | Буде на фестивалі |
Orange Bronze 2024 | TM “KOVACH WINERY” | 82 | Свіже вино з ароматом полунички з вершками, на смак відчуваються томати і підброджені ягоди. Присутні відтінки йогурту з полуницею. Кислотність і таніни низькі. | Буде на фестивалі |
РКАЦИТЕЛІ ФРУМУШИКА-НОВА SKIN CONTACT 2023 | FRUMUSHIKA-NOVA FAMILY WINERY | 82 | Вино з яскравим ароматом мандаринки, панетонне та ніжною горіховістю, відчуваються зацукровані мармеладки. Відкривається нотами цукатів і панетоне. Смак трохи провалюється через нестачу кислотності, через що відчутна танінність і легка гірчинка. | Буде на фестивалі |
Розе сухе | ||||
Гурзуфський рожевий 2024 | Zelenytsi Winery, Родинна виноробня Зелениці | 90 | Чистий аромат цвіту вишні, черешні, ягідної мармеладки. У смаку — суниця, барбарис, весняні квіти. Ягідний вибух, добре збалансоване. Вино без претензій, але дуже стильне та приємне. | Буде на фестивалі |
Рожевий квадрат 2024 | Father`s Wine | 90 | Вино з насиченою ягідною палітрою: порічка, дика вишня, ягідний компот, цукрова пудра. У смаку — яскрава кислотність, полуничний післясмак. Збалансоване, округле, з благородною вишуканістю. Цікавий приклад червоного з гармонією червоних ягід і квітів. | Буде на фестивалі |
Юпітер 2024 | Zelenytsi Winery, Родинна виноробня Зелениці | 88 | Яскраве, багатошарове вино в новозеландському стилі з ароматом маракуї, грейпфрута і листя смородини. Відзначається високою кислотністю і живим смаком червоних ягід, чудово пасує до свіжих зелених салатів. | Буде на фестивалі |
Villa Tinta Pinot Noir 2023 | Villa Tinta | 87 | Заброджена полуниця з гранатом в ароматі. Смак рівний, сухий, з низькою кислотністю та помітною гірчинкою. Відчувається чорна смородина у післясмаку. Вину трохи не вистачає балансу, має свою індивідуальність. Одне з поєднань може бути вареники з вишнею. | Буде на фестивалі |
Каберне 2024 | Petervine | 86 | Аромат підв’яленої полуниці з легким натяком на землю. У смаку — лісові ягоди, льодяники з полуниці, але домінує гірчинка. Низька кислотність, не вистачає балансу. Вино має свій стиль, підходитиме до жирних м’ясних страв. | |
Рожеве Піно Нуар 2024 | LOWKOWO | 85 | Яскравий аромат полуниці та зефіру. У смаку — черешня, барбарис, вершкові відтінки. Напівсухе за відчуттям, з вискакує солодкістю і браком кислотності. Плоске, але «комерційно» привабливе — пити просто й приємно. | Буде на фестивалі |
Дідове вино Рожеве сухе 2024 | Дідове вино | 85 | Аромат переспілої полуниці, на смак — напівсухе, з фруктовим післясмаком. Вино нестабільне: в одній миті — забагато кислотності, в іншій — переброджений компот. Впізнається як «натуралочка» з кислими червоними ягодами, легкою терпкістю та характером. | Буде на фестивалі |
Бусічка 2024 | Enko Winery | 85 | Ожина, малина, садова вишня. У смаку — компот з полуниці, легкі трав’янисті тони, відчутна солодкість. Проста й приємна ягідна історія. | Буде на фестивалі |
BIG WINES BIG ART PINOT NOIR 2024 | BIG WINES | 85 | Полуниця в ароматі, трохи варених нот. Смак яскравий, із високою кислотністю та легкою терпкістю. Посмак цікавий, хоча структура трохи пласка. Працює в стилі простого натурального червоного. | Буде на фестивалі |
Майоліка 2023 | «Vino Demidi» | 80 | Аромат відкривається червоною смородиною, соковитими яблуками та виноградом сорту юпітер. Смак доповнюють дріжджові нюанси, ледь оксидовані яблучні ноти та приємна гірчинка, яка додає характеру. | Буде на фестивалі |
El Capitan Rose 2024 | 46 Parallel | 80 | Виразний аромат малини з карамелевими відтінками та легкими анімалістичними нотами. У смаку — глибока ягідність з мінеральними тонами. Вино експресивне, з характером, що підійде для гастрономічних поєднань. | Буде на фестивалі |
Розе напівсрлодке | ||||
Мускат Блау 2024 | Zelenytsi Winery, Родинна виноробня Зелениці | 89 | Ароматика гібридного сорту, карамелі та зефіру. У смаку — полуниця, суниця, вишня, зефірка. Гарна кислотність, виразна солодкість, післясмак полуничного варення. Просте, яскраве вино з чудовим балансом та легкою джемовою стилістикою. | Буде на фестивалі |
Невитримане сухе червоне | ||||
Мерло Leleka Wines 2023 | Leleka Wines | 89 | Яскравий ягідний аромат — перестигла вишня, графіт, ожина, натяки на компот. Смак соковитий, таніни щільні, післясмак лісових ягід. Добре збалансоване, чисте, з приємною ягідною основою. Вдалий приклад інтенсивного, але гармонійного вина. | Буде на фестивалі |
Крук 2024 | Enko Winery | 89 | Ожина, вишня, малина, кавові нотки й гіркий шоколад. У смаку — чисте, кислотне, зі структурами чорних ягід і натяком на цикорій. Середнє тіло, легкі таніни. Прямолінійне, яскраве, питке. | Буде на фестивалі |
Нічниця 2024 | Enko Winery | 87 | Малина, ожина, темні квіти — ароматичний профіль з легким квітковим шлейфом. У смаку — чорна смородина, болгарський перець, легка пряність. Вино off-dry стилю: солодкувате, з відчутними танінами, короткий післясмак. Просте, але яскраве. | Буде на фестивалі |
Червоне Піно Нуар 2024 | LOWKOWO | 87 | Аромат лісових ягід: бузина, дика малина, ожина, смородина. Смак насичений, із сухими травами та прянощами, високою кислотністю і терпкістю. Короткий післясмак. Вино енергійне, з яскравим характером. | Буде на фестивалі |
Odesa Black Leleka Wines 2023 | Leleka Wines | 85 | Смородиновий джем, ожина, солодкі прянощі. Стриманий, але розвинений аромат. У смаку — аронія, грубуваті таніни, трохи водянистості. Простіше вино, але з чистим профілем. Ідеальне на пікнік. | Буде на фестивалі |
Каберне Совіньйон 2024 | LOWKOWO | 85 | Овочеві й пасльонові тони, чорна смородина, аронія. У смаку — в’яжучі, шершаві таніни, легка кислотність. Листя малини, зелена фенольність, сухуватий післясмак з чорноплідною горобиною. Стилістика легкого, природного вина з виразом недозрілих ягід. | Буде на фестивалі |
КАБЕРНЕ СОВІНЬЙОН ФРУМУШИКА-НОВА 2022 | FRUMUSHIKA-NOVA FAMILY WINERY | 84 | Аромат чорносливу, диму, дуба, нотки мокрої шерсті. Відчуття деревини від дубових чіпсів. Смак простий, дисбалансований, водянистий. Відчувається окремо бочка і окремо вино. Стиль — експериментальний, але не гармонійний. | Буде на фестивалі |
FRENCH BOULEVARD CABERNET 2024 | ТМ ФРАНЦУЗЬКИЙ БУЛЬВАР | 83 | Землянисті тони, відтінки смородини. У смаку — терпкі ягоди, ожина, смородина, легкий металевий нюанс у післясмаку. Присутній йогуртовий відтінок і болгарський перець, середні таніни. Стилістично просте, але виразне молоде вино. | Буде на фестивалі |
Саломе 2024 | Petervine | 81 | Просте вино, в ароматі трохи пилу, аромат ожини й сливи, відчуття завітринних ягід. У смаку — м’яке, збалансоване, короткий післясмак. Може бути супровід до шашлику. | |
Каберне/Мерло 2023 | LOWKOWO | 80 | Бузина та маковий пиріг в ароматі. У смаку — лісові ягоди, нормальна кислотність. Простий, але приємний ягідний профіль, відкривається делікатно, з натяком на домашнє варення. | Буде на фестивалі |
Червоне витримане | ||||
VINOMAN Pinot Noir “Northern version” 2023 | VINOMAN | 92 | Елегантне вино з ароматом підліску, ожини, копчених та тваринних тонів. У смаку — стиглі темні ягоди, копчена буженина і прянощі. Пронизлива кислотність, делікатні таніни, середнє тіло. Завершується приємним ягідно-пряним післясмаком. Гармонійне й витончене, з чудовим потенціалом розвитку. | |
Лице Каберне Совіньйон 2023 | Father`s Wine | 91 | Комплексне червоне з глибоким ароматом диму, кави, какао й чорних ягід. Смак гармонійний, з інтегрованими танінами, нотами тютюну, сливи та шоколаду. Середнє тіло, тривалий ягідно-пряний післясмак. Соковите, збалансоване, з натяком на дубову витримку — чудовий зразок сучасного стилю. | Буде на фестивалі |
El Capitan Reserve Merlot 2021 | 46 Parallel | 91 | Вино з розкішним ароматом джемових ягід, копченості, спецій та горіхів. У смаку — натяки на дим, прянощі й м’які анімалістичні ноти. Гармонійне, з гарним тілом, кислотністю й тривалим післясмаком. Витримане та багатошарове. | Буде на фестивалі |
Бейкуш Піно Нуар Резерв 2022 | Beykush Winery | 90 | Тонке й витончене червоне з ароматом сушених квітів, спецій, кориці та східних мотивів. У смаку — вишня, дика малина, сушені пелюстки троянд і лікарські трави. Гарна кислотність, довгий післясмак, збалансованість. Делікатне вино з характером і глибиною. | |
Артанія червона 2023 | Beykush Winery | 88 | Аромат зацукрованої полуниці й ягідного джему з легким натяком на вишню. У смаку — м’яке, ніжне, з легкою структурою, низькою терпкістю та приємною кислотністю. Просте, але стильне вино, ідеальне для пікніка або легкої літньої трапези. | |
Каберне Reserve Leleka Wine 2023 | Leleka Wines | 87 | Фруктово-пряне червоне з ароматом ожини, малини та спецій. У смаку — соковиті чорні ягоди, вишня, лакриця. Танін присутній, але врівноважений. Вино має просту, зрозумілу структуру з фруктовим післясмаком і легкою бітерністю. | Буде на фестивалі |
Буккеро 2023 | «Vino Demidi» | 86 | Вино з виразним, гібридним ароматом аронії, квітів та спаленого вишневого пирога. У смаку — насиченість, лікерні ноти, проте брак кислотності й балансу. Вино запамʼятовується, хоч і не зовсім витончене — цікавий експеримент у межах українського стилю. | Буде на фестивалі |
Zweigelt 2023 | ФГ «Терруар» | 85 | Глибокий аромат сливового пирога, джему чорних ягід, диму й спецій. У смаку — стигла слива, димність, натяки на альтернативну витримку. Середнє тіло, м’яка текстура, округлість. Не вистачає кислотності, але загальний баланс збережено. Ідеальне для поціновувачів насичених і м’яких червоних вин. | |
Вино марочне сортове столове сухе червоне «Сапераві» 2021 | ТМ Grande Vallee | 85 | Аромат копченостей, спецій, ванілі й карамелі з дотиком паприки. У смаку — пласке, простувате, з домінуванням бочкових нот. Кислотність врівноважує смак, у післясмаку — вишня та димність. Орієнтоване на любителів вираженої витримки. | Буде на фестивалі |
SAPERAVI 2024 | ТМ «SASS K. WINERY” | 83 | Молоде, потужне червоне з інтенсивним ароматом аронії. Смак щільний, танінний, з гарною кислотністю, хоча ще трохи “живе” у смаку. Потребує часу для розкриття. | |
Ка-Мер 2018 | TM “KOVACH WINERY” | 81 | Аскетичне за стилем, з ароматами сухого листя, лікарських трав і горіхів. Висока кислотність, присутні таніни, але тіло не зібране. У післясмаку — пелюстки, полин і натяки на горіховість. Для прихильників брутального, природного стилю. | Буде на фестивалі |
Ка-Мер стронг 2022 | TM “KOVACH WINERY” | 80 | Вино з глибоким ароматом чорної смородини, лако фарбою, бурякових відтінків і натяком на шкіряні ноти. Структура плоскувата, кислотність стримана, таніни ніжні. | Буде на фестивалі |
VINOMAN Red Blend “Northern version” 2023 | VINOMAN | 80 | Аромат переспілої, збродженої вишні з натяками на легкі тони гнилих темних ягід. У смаку домінують чорні ягоди, легка спеція, натяки на тютюн. Середнє тіло, м’яка терпкість, помірна кислотність. Баланс потребує доопрацювання. Для поціновувачів експресивного, дикого стилю. | |
Одеський чорний | ||||
VINOMAN Alibernet | VINOMAN | 93 | Благородне вино бордоського стилю з ароматом копченої сливи, кави мокко, шовковиці. У смаку — чорний перець, цикорій, соковиті чорні ягоди. Гарна структура, помірна кислотність, м’які таніни. Витримане, стильне й глибоке.- | |
Одеський чорний | Biologist Craft Winery | 92 | Соковите червоне з ароматами чорниці, чорносливу та копченості. У смаку — кава, шоколад, солодкий танін, прянощі. Елегантне та збалансоване. Стильне вино з довгим післясмаком | |
Odessa Black | Авторські вина Георгія Самсонюка | 91 | Багатошарове, потужне вино в стилі аппасіменто. Аромат пригорілого варення, інжиру, димності. Смак вибуховий, пряний, з приємною гірчинкою та лікерними відтінками. Добре збалансоване, повнотіле, зігріваюче. | Буде на фестивалі |
BIG WINES BIG ART ODESA BLACK 2023 OAKED | BIG WINES | 86 | Інтенсивне червоне з виразними нотами кропу, спецій, лакриці та чорних ягід. Смак насичений, таніни грубуваті , але в балансі. Вино з характером і потенціалом для витримки. | Буде на фестивалі |
Odesa Black Reserve Leleka Wine | Leleka Wines | 86 | Невимушене вино з ароматами чорного перцю, болгарського перцю та чорних ягід. У смаку — овочеві ноти, м’яка текстура, короткий післясмак. Просте, щире, у дусі класичного стилю одеського чорного. | Буде на фестивалі |
Одеський чорний my Wine by Eduard Gorodetsky 2023 | ТМ “my Wine” | 85 | Насичене червоне з ароматом чорної смородини, сангріти та сушеного інжиру. У смаку — конфітюр з чорних ягід, овочеві ноти, хрін, перець, недозрілий виноград. Баланс порушений, таніни зелені. Провокаційне вино з несподіваними гастрономічними асоціаціями. | Буде на фестивалі |
Villa Tinta Odesa Black VIP wine selection 2019 | Villa Tinta | 83 | Нестандартне вино з піразиново-овочевим профілем. У ароматі — копчена груша, буряк, чорнослив, нотки сиру. У смаку — овочеві відтінки, лакриця, буряковість, висока кислотність. Стиль провокаційний, з натяком на альтернативу. | Буде на фестивалі |
Солодке червоне | ||||
Rubino Oro 2011 | TM “KOVACH WINERY” | 95 | Солодке, витримане вино стилю мадери. У ароматі — карамелізовані фрукти, цукати, горіхи. У смаку — топлений шоколад, чорнослив, курага, родзинки. Прекрасно збалансоване, з приємною ефірністю та довгим зігріваючим післясмаком. Один з найкращих зразків дегустації. | Буде на фестивалі |
1,489 total views,