Карантин вихідного дня: 10 бюджетних вин для домашньої вечірки 

Локдаун на уікенд не може позбавити вас можливості гарно провести час. Рецепт простий: близькі поруч та пляшка вина. Ось вже й повноцінна вечірка без порушень правопорядку. Ми підібрали для вас 10 гарних вин, які не вдарять по гаманцю та не розчарують ваших очікувань. 

Ми адепти українського вина, тому свою добірку зробили з них. Вони справді приємно вас здивують. 

Шардоне 2019. Leleka Wines, 198 грн

Почнемо з новачків на ринку – нещодавно презентованого бренду Leleka. Дана позиція – сухе біле вино з сорту винограду Шардоне, вирощеного в Одеській області. Приємне вино для невимушеного вечору під гарну кінострічку. Аромат яскравий та свіжий,  домінують стиглі груші дюшес, цитрусові, з акцентом на шкоринку пряного грейпфруту та лимонадні ноти. Відтінки мочених яблук надають пікантність аромату. Витончений та об’ємний смак з чудово збалансованою хрумкою кислотністю. Має приємний післясмак, який продовжується відтінками пухкого бісквіту.

З чим поєднати? Найкраще смакує зі стравами з птиці, пастою з цукіні, різноманітною рибою, м’якими сирами з білою пліснявою, як Брі та Камамбер та легкими салатами.

Замовити вино! 

Мушкотай. Chateau Chizay, 149 грн

Ця позиція ідеально підійде тим, хто полюбляє яскраві смаки та аромати. Вино Мушкотай створене з винограду сорту Мускат Оттонель, вирощеного на виноградниках Шато Чизай. Це яскраве, гармонійне вино з солодкавою ароматикою білих квітів та фруктів. Смак приємний, збалансований, з фруктовими нотами і помірною кислотністю. Стане ідеальним аперитивом на початку посиденьок з хорошою музикою. 

З чим поєднати? Буде відмінно гармоніювати з білою рибою, куркою, морепродуктами, овочами, а також з сирами і легкими закусками.

Замовити вино! 

Мур. Рожеве сухе. Like a Local’s,  159 грн

У будь-якій незрозумілій ситуації – обирай розе! Позиція з private label бренду мережі  Like a Local’s. Вино вироблене з бленду сортів Піно-нуар та Мерло. Настільки свіже з фруктовим ароматом, що точно можна дозволити собі насолодитися келихом-іншим без серйозного приводу. 

З чим поєднати? Найуніверсальніше вино. Обирайте для основних страв та закусок те, що вам подобається . 

Замовити вино! 

Blaufrankisch. Chateau Chizay, 149 грн

Знахідка для тих, хто любить напівсухі вина. Вино створене з найвідомішого центрально-європейського сорту винограду Блауфранкіш, що зріс на виноградниках Шато Чизай у Закарпатті. Це яскраве вино з вираженим фруктовим характером. Аромат складний, з тонами фіалки, чорної смородини, вишні, ожини та легкими відтінками прянощів. Смак вина м’який, з делікатними танінами, нотами червоних фруктів, темних ягід і стиглої сливи, що завершується тривалим соковитим післясмаком.

З чим поєднати? Можна насолоджуватися повільно, потягуючи після трапези, або подавати до рагу, тушкованого м’яса, італійських насичених страв.

Замовити вино! 

Одеське Чорне. Вілла Тінта, 128 грн

Вино для теплих душевних розмов та затишних вечорів біля каміну. Одеський Чорний –– локальний сорт винограду, що вже встиг наробити шуму й серед професіоналів, й серед споживачів. Виведений в інституті Таїрова, що під Одесою, він спочатку грав другорядну роль у купажах, щоб додавати колір винам. Але сьогодні Одеський Чорний (він же Аліберне) стає визитівкою винної України. Вино має насичений аромат чорних фруктів та спецій, помірні таніни та соковитий смак.

З чим поєднати? Це вино чудово поєднується з будь-якими стравами з м’яса, ковбасами та копченостями. Тож робіть плато м’ясних делікатесів та насолоджуйтесь. 

 Замовити вино! 

Мерло 2019. Leleka Wines, 198 грн

Ще один екземпляр від нового бренду Leleka Wines. Насичене та водночас елегантне й статне, з виразним характером. Приємний фруктовий аромат вина розкривається відтінками стиглої вишні, сливи й ожини, огортає теплими джемовими тонами з нюансами духмяних спецій. Смак об’ємний та багатогранний, витончену сутність вина доповнюють делікатна сливова солодкість та лагідні таніни, які переходять у теплий тривалий післясмак. Ідеальний супровід для романтичної вечері.

З чим поєднати? Вино найкраще смакує зі стравами з м’яса та птиці. Чудовою гастрономічною парою стануть теплий салат з качкою, обсмаженою до хрумкої скоринки, овочі гриль та витримані сири.

Замовити вино! 

Нумо грішити. Екстра Брют. Like a Local’s, 217 грн

Що може миттєво перетворити звичайний день на свято! Без сумніву – ігристе! Запорука успіху будь-якої вечірки або вечору на двох. “Нумо грішити”!? – ідеальне освіжаюче ігристе для будь якого приводу. Створене з сортів шардоне та інших білих європейських сортів з виноградників Шабо. 

З чим поєднати? З легкими закусками та фруктами, а головне – хорошим настроєм. 

Замовити вино! 

І ще декілька цікавих пропозицій.

SHABO Reserve Ркацителі, 217 грн

Вино виготовлено з класичного грузинського сорту винограду Ркацителі, який вирощується в регіоні Кахетія (Грузія). Завдяки використанню унікальної технології витримки вин в квеврі (великий глиняний посуд, в якому виноградний сік витримується протягом тривалого часу під землею) вино набуває яскравий золотистий колір, високу екстрактивність і унікальний насичений смак з фруктовими тонами.

З чим поєднати? Гарно смакує зі стравами на грилі або барбекю. Ідеальне і в соло варіанті. 

Піно Гріджио з лаймом та м’ятою. Chateau Chizay, 119 грн

Цікаве ароматне вино сподобається тим, хто полюбдяє коктейлі на основі вина. Має пікантний смак з нотами фруктів та цитрусових. У поєднанні з соковитим лаймом та ароматною м’ятою вино розкриває всі свої принади, даруючи освіжаючу насолоду, та чудово втамовує спрагу.

З чим поєднати? Вино добре гармоніює з азіатською кухнею, фруктами та десертами.

Замовити вино! 

Пінотаж. Beykush Winery, 239 грн

Чіткий, в міру фруктовий і прокопчений пінотаж. За сливами на грилі проступає шоколад, потім смажений бекон в припорошених пилом травах. Соковита кислинка теж на місці — натякає, якщо давненько ви не вечеряли стейком, час виправлятися.

З чим поєднати? Гарно пасує до стейків і гарячих страв з червоного м’яса.

Замовити вино! 

Обирайте вина до смаку, дотримуйтесь всіх запобіжних засобів і насолоджуйтесь життям!

8,964 total views,

Більше історій
Ювілейний Kyiv Food and Wine Festival очима редакторки UWINES