Ukraïner презентував документальні фільми про українське виноробство Поділля, Галичини, Наддніпрянщини

У вересні 2022 року в межах роботи над книгою «Нерозказана історія українського виноробства» Ukraïner разом із винним експертом та амбасадором українських вин Сергієм Клімовим вирушили в експедицію виноробними господарствами України. Один із результатів цього дослідження — серія мультимедійних матеріалів (документальні фільми та текстові сюжети на сайті) про українські виноробні Поділля, Наддніпрянщини й Галичини.

Сорт винограду Совіньєр грі з Поділля, автор фото Юрій Стефаняк для Ukraïner.

До початку повномасштабного вторгнення ми разом із винним експертом Сергієм Клімовим взялися досліджувати українське виноробство. Вже восени 2023 року з’явиться результат нашої праці — книга «Нерозказана історія українського виноробства». Усі, хто замовить це видання, отримає його у вересні — саме тоді ми плануємо отримати її з друку.  

Крім цього, ми зняли три історії про виноробів неочевидних для цієї справи регіонів — Поділля, Наддніпрянщини й Галичини. Ці історії лягли в основу серії мультимедійних матеріалів, які з’явилися на нашому сайті. Перший із них, про виноробів Поділля, презентували 18 липня у Києві, другий про виноробство Наддніпрянщини презентувалв 1 серпня, а третій про виноробів Галичини побачив світ 15 серпня, – коментують в Ukraïner.

Документальні фільми вже доступні за наступними посиланнями: Поділля, Наддніпрянщина, Галичина.

Також можна ознайомитися і з текстовими варіантами про виноробство регіонів відповідно першою частиною Поділля  та другою частиною Поділля,  Наддніпрянщини, Галичини.

В передпродажі вже доступна книга «Нерозказана історія українського виноробства», яка покликана стати справжнім гідом в світ українських вин. Сергій Клімов розповість в ній про історію, сорти винограду, теруари, особистостей, які допомагали і допомагають розвивати українське виноробство, компанії, які працюють в екосистемі українських вин, історії українських виноробень нової хвилі (31) і рекомендації українських вин, які варто спробувати. 

Підписуйтесь на наш канал в Телеграм “Просто про вино“, щоб бути в курсі усіх актуальниз подій про українське виноробство.

 

 

 

 

 

1,136 total views,

Більше історій
Перша книга про історію та сучасність українського виноробства від Сергія Клімова