Великий гід фестивалем українських вин Brave Wine – що обов’язково спробувати, та як все встигнути?

Пішли на вино? Саме це буде найпопулярніша фраза цими вихідними серед тих, хто любить вина, адже 7-8 жовтня у Києві пройде фестиваль українських вин Brave Wine. Підготували для вас максимально детальний гід по виноробням, цікавим винам, важливим дегустаціям та іншим подіям в рамках фестивалю, які обов’язково варто відвідати. Беріть рідних та друзів та відкривайте світ українських вин разом.

Дата: 7-8 жовтня

Місце: вулиця Князів Острозьких, 8, клуб Arsenal XXII, бар Вогник та територія навколо.

Час: 11:30-22:00.

Квитки.

Винний маркет.

Те, заради чого це все. На фестивалі цього разу будуть представлено 20 виноробень з України, 1 італійська виноробня та компанія Bousinage, яка виготовляє дубову альтернативу для витримки вин та міцних напоїв.

Серед виноробень, які будуть цього року:

  • Київська область: Vino Demidi, Biologist, Cassia, Cikera.
  • Одеська область: Shabo, Фрумушика-Нова, Bolgrad, Villa Tinta, Stoic Winery, My Wine, 46 Parallel, Leleka Wines, Aznauri, Вина Владислава Закревського.
  • Львівська область: Axis Wine.
  • Тернопільська область: Father’s Wine.
  • Вінницька область: Вина Георгія Самсонюка.
  • Закарпатська область: Stakhovsky Wines, Вина Ковача, Cotnar.

Vino Dimidi – нова виноробня з півдня Київської області, має 5 гектар власних виноградників та виготовляє 30 тисяч пляшок на рік. Спробувати біле сухе, яке відправилось в музей La Cité du Vin, в Бордо.

Stoik Winery – нова назва виноробня Князя Требецького, яке майже повністю знищене російськими загарбниками. В назву закладена філософія стоїцизму: приймати те, що незмінне, будувати ще краще майбутнє. Власники виноробні запускають новий проект, поки що на потужностях дружньої виноробні з Бессарабії Шато Піно, результат цікавий. Лінійка Dnipro Hills. Спробувати рожеве та біле сухе.

Villa Tinta – виноробня з Бессарабії, яка має у власності більше 500 гектар виноградників, та є власником найбільшої посадки Одеського чорного серед комерційних виноробень. Спробувати Одеське чорне та Сухолиманське біле, але загалом на фестивалі виноробня виставить усю свою лінійку вин.

Biologist Winery – органічні виноградники прямо в Ліснкиках під Києвом, лінійка вин з мінімальним втручанням та вина по сучасним технологіям. Велика кількість помаранчевих вин. Спробувати Першотвір, Шардоне орандж та Інтригу.

Leleka Wines – це бренд WDS, ідея якого полягає у створенні високоякісних вин сучасної України. Виноградники в Одеській області. Спробувати Шардоне резерв, витримане в дубовій бочці з України фірми OLPOL (ВАУ!).

Фрумушика-Нова – це виноробня з Бессарабії, яка вирощує на 10 гектарах органічний виноград та багато експериментує з місцевими сортами та технологіями. На фестивалі скуштувати пет-нат, класичне ігристе з Сухолиманського білого, Цитронний Магарача та Одеський чорний.

Stakhovsky Wines – виноробня з Закарпаття тенісиста Сергія Стаховського, який виготовляє легкі білі та червоні вина. Спробувати новинку – легке, витончене, в міру терпке, насиченого темно-рубінового кольору, з нотами лісових ягід, витримане 16 місяців у французькому дубі — Сапераві 2021.

Вина Ковача – ще один яскравий представник закарпатського виноробства. Олександр багато років експериментує з різними стилями, техніками, і щоразу привозить якісь новинки. Скуштувати цьогорічний (!!!) пет-нат з Йоханітеру.

Cotnar Hills – виноробня з Закарпаття, яка має власні виноградники, на яких вирощують міжнародні сортові винограду. Спробувати новинку «Leanka grande rezerve» – біле сухе вино з приємним, квітковим із медовими тонами.

Сімейна виноробня Cassia wine – Мила, Київська область. Стилістика виготовлення вин — кахетинська (вино бродить разом з мезгою). До речі, виробництво на виноробні Кассія відбувається виключно натуральним методом — ферментація на диких дріжджах і взагалі без використання сульфітів. Спробувати Мерло та Одеський чорний.

Father’s Wine вже стали синонімом виноробства Поділля. Ця молода виноробня з великими амбіціями розпочала свою діяльність 10 років тому з ініціативи підприємця Володимира Буячка. З 2018 його справу продовжує родина, а вино назвали на честь батька — Father’s Wine (Татове вино). Нині виноробня досліджує весь потенціал Тернопільщини і є одними з новаторів у своїй справі.  Спробувати останні пляшки петнату 2022 року та Сапераві аппасіменто 2021.

Сікера – це одна з перших технологічних медоварень промислових масштабів в Україні. Натуральні напої з меду – безцінний дар, який залишився у спадок від наших предків. З давніх часів на нашій землі мед вважався золотим скарбом і запорукою міцного здоров’я. Медоварня “Медовий Спас” відроджує і виводить на якісно-новий рівень традиції медоваріння за допомогою сучасних технологій. Спробувати ігристі пет-нати та сухі вина.

Shabo – виноробня з Одеської області, яка має одну з найбільших линійок вин в україні та виготовляє дуже різноманітні стилі – від ігристих до кріплених, від базових не витриманих до лімітованих сімейних колекцій. Спробувати помаранчевий Тельті-Курук з квеврі та лінійку кріплених вин Де шарант.

AXIS Wine — це львівська виноробня з творчим підходом до справи, яка має орендовані виноградники в Бессарабії. На сьогодні підприємство постійно інвестує в свій розвиток: від закупівлі нових вініфікаторів та французьких баріків до маркетингових заходів. Спробувати Pet Nat 2023 — молоде ігристе вино з сортe винограду Совіньйон Блан.

46 Parallel Wine Group — українська сімейна виноробня, що створена на початку 2020 року. Вина компанії створені виключно з українського винограду, який народжується на 46-й паралелі півдня України. Спробувати Піно нуар El capitan  та Grand Admiral Cabernet Sauvignon-Saperavi-Merlot.

My Wine by Eduard Gorodetsky – це однойменна виноробня Едуарда Городецького з Одеської області. Поки Едуард будує нове виробництво в Роксоланах, що біля Одеси, на історичному місці, де ще 2000 років тому древні греки робили вино у місці під назвою Ніконій, My Wine розминаються на дружній виноробні, та роблять дійсно цікаві вина – ігристі та столові. Спробувати усі ігристі новинки.

Aznauri Wine – виноробня з Одеської області. Цього разу на Brave Wine будуть представлені нові вина Aznauri Wine зі смаком ніжного персика, полуниці, соковитої вишні та темпераментної чорної смородини. Треба пробувати.

Виноробня Георгія Самсонюка знаходиться у Вінницькій області та заснована у 2013 році. Вирощують тут Соляріс,Йоханітер,Цитронний Магарача, Барон та ще декілька сортів планують висадити у новому році. Спробувати витримані Одеський Чорний, Ркацителі Оранж та Ice Wine з Цитронного Магарача.

Виноробня Bolgrad — підприємство з більш ніж сторічною історією та сучасними традиціями. Виноград, з котрого тут створюють вина, вирощують в екологічно чистому районі Одеської області. Схили на березі найбільшого прісноводного озера в Україні, Ялпуг, ідеальні для вирощування виноградної лози. Спробувати бленд Піно гріджіо-Шардоне та Мерло.

Виноробня Владислава Закревського розташована на Одещині, виробляє ​​авторське вино, котре наразі можна продегустувати лише на місці — та у нас на Brave Wine. Спробувати Сапераві та Мерло.

Viticcio – єдина іноземна виноробня фестивалю, але цікава своєю історією. Виготовляє вино з 1964 року серед хвилястих зелених пагорбів Tоскани в зоні Chianti Classico, містечко Greve in Chianti, між Флоренціє і Сієна. Виноградарське виробництво виноробні розпочалося з бажання втілити та розвинути потенціал Chianti Classico, і з часом вина Viticcio стали відомими своїм справжнім і високоякісним відображенням тосканського терруару. З тих пір виноградники зросли до 120 гектарів серед пагорбів Chianti Classico та Maremma. Спробувати Foglia Tonda.

Bousinage – це бренд дубової альтернативи (бруски, пластини, щепа та інше) для витримки вин та міцних напоїв. Компанія Вуд Інтернаціонал з Хусту в Закарпатті, яка є власником бренду продає клепку для бочок в Бургундію, Бордо, Коньяк, а невеликі партії цієї ж сировини використовує для виготовлення альтернативних методів здобуття вином ароматів дубу, що є набагато екологічнішим, аніж щороку купувати нову бочку.  На стенді компанії також буде представлено кілька французьких вин, які отримали золоті нагороди на міжнародних конкурсах і були витримані саме на продукції Bousinage.

 

Школа вина у Вогнику

Навчальні лекції, які включають в себе дегустації від українських виноробень та експертів ринку – ще один важливий елемент Brave Wine.

БОНУС 7 жовтня одна лекція пройде у закладі Кімберлі (вхід з вулиці, територія проведення заходу) о 12:30 її проведе Сергій Стаховський, та представить нові вина Stakhovsky Wines.

Розклад та спікери Школи вина на Brave Wine 7 жовтня:

12:00 Гліб Кошелєв: «Сорти емігранти – дегустація вин Бейкуш з унікальними для України сортами»

13:00 Олександр Шеханін: «Українські петнати»

14:00 Сергій Липко та Олексій Дуров: «Історія медових напоїв»

15:00 Костянтин Тінтулов: «Вілла Тінта від першої приватної виноробні України до сьогодення»

16:00 Сергій Пархомчук: «Stoic Ukrainian winery (колишня Prince Trubetskoi) – Початок. Відродження»

Розклад та спікери Школи вина на Brave Wine 8 жовтня:

12:00 Богдан Панчук: «Одеський Чорний – візитівка червоних сортів винограду України»

13:00 Едуард Городецький: «Новинки осіннього сезону від Едуарда Городецького»

14:00 Дмитро Саприкін: «BOLGRAD – яскраві вина Бессарабії»

15:00 Оксана Буячок: «Теруар Поділля – дегустація вин Father’s Wine»

16:00 Олег Кравченко: «Хітові вина фестивалю»

Заходи безкоштовні для гостей фестивалю, але кількість місць обмежена. Школа вина розташована у барі Вогник на -1 поверсі, на локації буде навігація.

Благодійність

Brave Wine завжди активно підтримує наших бійців на фронті, бо пам’ятаємо, якою ціною продовжуємо жити і створювати.

Цього разу команда Brave Wine разом з Leleka Foundation (БФ Лелека-Україна) об’єднались, щоб допомогти рятувати життя захисників.  З початку повномасштабної війни Leleka Foundation / БФ Лелека-Україна передав на передову понад 6 000 медичних наплічників та понад 18 000 аптечок. Загалом з 24 лютого 2022 року фонд зібрав понад 7 мільйонів доларів для закупівлі тактичної медицини.

На нашому фестивалі ми збираємо 150 000 грн на купівлю пʼяти медичних наплічників для бойових медиків. В них будуть найнеобхідніші медичні засоби для порятунку життя бійців на передовій.

Задонатити можна за посиланням нижче і на самому заході за qr-кодами на території.

Також збір Brave Wine розширить такими активностями:

– онлайн розіграш вин від учасників маркету за донат від 300 грн на банку фонду (серед усіх донаторів будуть також розіграні пляшки українських вин від учасників маркету);

– офлайн аукціон лотів від фонду та унікальних українських вин, який відбудеться у суботу о 17:00;

– 10% від проданих квитків Brave Wine перерахує на розрахунковий рахунок фонду.

ЗРОБИТИ ДОНАТ ЗАРАЗ 

Виставка

В рамках фестивалю в одному із залів також буде розміщена виставка приурочена до виходу книги амбасадора українських вин та організатора Brave Wine Сергія Клімова «Нерозказана історія українського виноробства», яка створена в співпраці з командою Ukraïner. Деталі про книгу тут.

Фудкорт

В рамках фестивалю на вулиці буде працювати локація, де можна буде перекусити місцевими смаколиками, крафтовим сиром та повноцінними стравами від бару Вогник та ресторану української кухні Полтава.

Келихи

На фестивалі є опція придбати квиток з келихом або без. Якщо ви купуєте квиток без келиху ви можете приходити зі своїм власним. Також є опція докупити келих на місці, на інфо зоні фестивалю.

Купити квитки можна онлайн.

Музична програма

Впродовж дня буде музичний супровід від діджеїв та Live виступ джазменів в суботу у другій половині дня.

Усім гостям на вході буде видана карта з розміщенням учасників та розкладом школи вина.

Інстаграм фестивалю.

Фесйсбук фестивалю.

 

 

 

 

3,993 total views,

Більше історій
Винный гид Киева с 18-23 декабря