Градус відносин: як алкоголь впливає на стосунки 

Як ви уявляєте романтичне побачення? Давайте пройдемось по штампах. Красивий захід сонця, приємна музика, нерішучі дотики та…вино. Так-так, навіть, думаючи про вечерю при свічках, важко уявити її без вина. 

А що, коли хтось не п’є? Звичайно, є безліч альтернатив. Існує дуже багато пар, в яких зовсім не вживають алкоголь обидва або хтось один. 

Але за дослідженням Мічіганського університету, нещодавно опублікованого на Reuters, пари, де випивають обидва, мають більш щасливі відносини. У дослідженні взяли участь 2767 пар, які були разом в середньому 33 роки. 

Найбільш нещасними вважаються пари, в яких жінка п’є, а чоловік – ні. В таких стосунках жінка стає більш дратівливою, та з часом зовсім незадоволеною відносинами. В ситуації, коли вживає алкоголь чоловік, все трохи інакше. В таких випадках дратівливою знову-таки стає жінка, але за рахунок терплячості, та періодичного релаксу її партнера, стосунки тривають довше. 

Як каже авторка дослідження Кіра Бердітт:

Ми не намагаємося змусити людей пити більше, або змінювати їх спосіб життя. Результати саме такі тому, що люди, які вживають алкоголь – в принципі більш задоволені життям. Пари таких людей частіше розслабляються і весело проводять час разом

Споживайте разом або не споживайте, головне – будьте щасливі. Робіть удвох те, що подобається. 

Більше подробиць дослідження за посиланням.

Слідкуйте за новинами світу вина, спеціальними пропозиціями та знижками на вино в Телеграм каналі: Просто про вино

4,924 total views,

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Більше історій
Компанія Reikartz презентує новий проект «Винний Гід України»