Wines of Ukraine на ProWein 2023: новий старт для українського виноробства

ProWein 2023, найбільша та найвідоміша міжнародна виставка вин та алкогольнихнапоїв, що знову відкриває свої двері в Дюссельдорфі 19-21 березня 2023 року, вітатиме 10 українських виноробів, котрі представлять свою продукцію під брендомWines of Ukraine.

Українські вина вже неодноразово брали участь у ProWein. Але вперше Асоціація крафтових виноробів України, котра є ініціатором створення бренду Wines of Ukraine, представить відвідувачам виставки більш широку перспективу українського виноробства.

Участь українських виноробів на міжнародній виставці ProWine 2023 організовує Асоціація крафтових виноробів України за підтримки Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України” за сприяння Генерального консульства України в м. Дюссельдорф, Німеччина.

Саме зараз наша задача — активно розвивати бренд Wines of Ukraine,” — вважає Світлана Цибак, представниця Wines of Ukraine, голова Асоціації крафтових виноробів України та директорка з розвитку Beykush Winery. — “Увага до України у світі надзвичайна. Ми маємо розповісти про те, що, попри війну, життя триває, ми продовжуємо вирощувати виноград і виробляти вино, що вже визнане світом. Ми раді робити свою справу, працювати на нашу Перемогу.

На стенді Wines of Ukraine на ProWein будуть представлені 10 виноробних компаній:

  1. Beykush Winery (Миколаївщина)
  2. Father’s Wine VВ (Тернопільщина)
  3. Виноробня князя Трубецького (Prince Trubetskoi Winery) (Херсонщина)
  4. Chateau Chizay (Закарпаття)
  5. Stakhovsky Wines (Закарпаття)
  6. Крафтова виноробня Biologist (Київщина)
  7. Виноробня Колоніст (Одещина / Південна Бессарабія)
  8. Villa Tinta (Одещина / Південна Бессарабія)
  9. My Wine by Eduard Gorodetsky (Одещина)
  10. 46 Parallel Wine Group (Одещина).

Протягом останніх років українська виноробна галузь динамічно розвивалась, а українське вино отримувало міжнародні відзнаки. Одночасно в країні з’явилися крафтові виробники, які виготовляючи якісний продукт, заохотили місцевих споживачів надавати перевагу українському. Попри усі виклики сьогодення, час представити українське вино світові. Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує участь 10 українських виноробів в міжнародній виставці ProWein, що сприятиме розвитку експорту та виходу українських виробників на міжнародний ринок, —  коментує Олеся Залуська, керівник Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Також учасником експо вчергове стане виноробня SHABO Family Winery з Одещини з власним стендом та найбільший український виробник ігристих — компанія Artwinery.

Українські винороби щодня стикаються з жахіттями та викликами російської агресії. Деякі виноробні постраждали більше, ніж інші. Виноробня князя Трубецького, історичне шато, що розташоване у Херсонській області, пережило російську окупацію. Власникам виноробні вдалося зберегти персонал підприємства, але навіть зараз, після деокупації, достеменно не відомо, в якому стані перебувають виробничі потужності, старовинні винні підвали, ресторан та готельний комплекс. Потрапити туди досі неможливо, оскільки шато перебуває під обстрілами. Частина виноградників досі не розмінована. Незважаючи на виклики, Виноробня князя Трубецького бере участь у ProWein 2023.

Міжнародна винна спільнота вже знає дещо про українське виноробство, вважаючи Україну “молодим” винним регіоном. Але з історичної точки зору традиції виноробства на території України існують кілька тисячоліть.

Наша головна мета — відновити справедливість і повернути Україну на світову карту виноробства. Виноробство на теренах України існує з часів трипільської культури (тобто — 7 тисяч років). Найбільшого розквіту воно набуло між 7-1 століттям до нашої ери. Ми маємо різноманітні теруари, десятки локальних сортів винограду, а найголовніше — нову генерацію виноробів, котрі переосмислили досвід пращурів, пов’язали це з сучасними тенденціями та готові представити світу нову історію українського виноробства, — зазначає Сергій Клімов, представник команди Wines of Ukraine, засновник Kyiv Food and Wine Festival, ідеолог та співвласник Like a Local’s wine bar.

“Ми дуже раді, що Україна має таку чудову можливість презентувати свої вина професіоналам з усього світу”, — ділиться своїми думками Вікторія Агромакова, представниця Wines of Ukraine та засновниця виставки Wine&Spirits Ukraine. — “Українські вина заслуговують на визнання та захоплення, і наше завдання – поширювати інформацію про них та розвивати наш міжнародний бізнес. Ми дуже цінуємо підтримку, яку отримує Україна у всьому світі. Допомога Україні — це сталий тренд, і ProWein не є винятком. Ми дуже вдячні українському консульству в Дюссельдорфі за допомогу та увагу, а також Програмі USAID “Конкурентоспроможна економіка України” за підтримку учасників Wines of Ukraine та віру в українське виноробство”.

Коли: 19-21 березня 2023.

Де: Messe Düsseldorf, Stockumer Kirchstraße 61, 40474 Düsseldorf, Germany.

Стенд Wines of Ukraine: зал 12 / місце A03.

Переглянути профілі учасників можна тут.

Додаткова інформація

Асоціація крафтових виноробів України була створена у 2021 році. Її задачі — координація та розвиток української виноробної галузі, підвищення конкурентоспроможності українських вин на міжнародному рівні та просування бренду Wines of Ukraine.

В умовах війни Асоціація також приділяє значну увагу відновленню зруйнованих виноробень та розмінуванню виноградників на територіях, звільнених від російської окупації. Наразі до Асоціації входять 72 виробні.

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України»  підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.

4,052 total views,

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Більше історій
Названы ТОП-100 вин 2017 года