Шато Чизай представило ринку своє бурштинове вино з сорту винограду Фурмінт.
Так, ми любимо вас дивувати! І зробили вино за технологією, якій тисячі років. Orange Wine створюють з білого винограду за тим методом, як із червоного. Сік не відділяють, він бродить на шкірці виноградних ягід. Потім вино ще три місяці на ній витримується та відпочиває в дубовому барику. Вино максимально насичується цінними речовинами з ягід. Саме тому Оранж вважають еліксиром молодості та здоров’я. Кажуть, вино має потужний антиейджинговий ефект, кажуть в Шато Чизай.

Секрет у тому, що вино з білого винограду створюють за тим способом, як із червоного, не відділяючи сік від м’якоті. У різних країнах ці вина спеціального типу мають назву Amber або Orange Wine: бурштинове чи помаранчеве вино.
Після бродіння наш Furmint Orange витримується 3 місяці на м’яззі (шкірка та кісточки винограду), а далі відпочиває в бариках з угорського дуба.
Вино набуває золотавого кольору й отримує оригінальний ароматично-смаковий профіль, а також елегантну терпкість. Має яскраву кислотність, повнотіле, з багатим букетом і гарним тривалим посмаком.
Furmint Orange від Шато Чизай уже встиг отримати Срібну медаль Wine & Spirits Ukraine Awards 2023.
Нагадуємо, що 3-4 червня у Києві пройде фестиваль українських вин Brave Wine, де можна буде скуштувати багато цікавих бурштинових вин від провідних виноробень з України. Купуйте квитки заздалегідь та запрошуйте друзів. Зустріч в Facebook.
2,955 total views,