Фестиваль сиру та вина пройде на ВДНГ в середині травня

18-19 травня на столичний ВДНГ повертається легендарний фестиваль сиру та вина Kyiv Food and Wine Festival. Це ключова подія виноробного та гастрономічного сектору України, де смак поєднується зі знаннями. У 2024 році фестиваль святкує своє десятиріччя, а травневий фестиваль стане 20-м у історії проведення фестивалю. На ювілейній події будуть представлені провідні українські виноробні та крафтові сировари з усіх куточків України.

КВИТКИ

Що нового чекати на 20-му фестивалі?

1. Близько 30 провідних українських виноробів нової хвилі, які особисто презентують вина нового сезону – це ексклюзивна можливість скуштувати найновіші розливи усіх учасників та познайомитись з виноробами особисто. Вина Поділля, Наддніпрянщини, Галичини, Бессарабії та інших регіонів дивуватимуть, адже з кожним роком лози стають доросліше, сорти винограду різноманітніші, а вина ще цікавіші. Більшу частину вин можна буде продегустувати безкоштовно та обрати те, що вам до смаку.
2. Великий маркет сиру, де близько 20 кращих крафтових сироварів презентують свої сири.
Нова хвиля сироварів – це не лише бринза, а набагато різноманітніші смаки та асортимент. Дегустація сирів також безкоштовна на більшості стендів учасників.
3. Ви – сомельє та дегустатори.
Гості в числі перших матимуть змогу оцінити на фестивалі кращі українські вина та сири й поставити їм свою оцінку. На вході вам будуть видаватися спеціальні жетони, один з яких ви віддаєте виноробу, а інший – сировару. В кінці фестивалю ми підіб’ємо підсумки, визначимо фаворитів та оголосимо – ТОП-3 виноробні та їх самі популярні 3 вина, та ТОП-3 сировари і їх самі популярні 3 сири.
4. Локацій лекторію буде дві.
Окрім вже звичної школи вина, де проходять лекції та дегустації від провідних експертів винної індустрії та презентації новинок від українських виноробів, буде діяти ще й школа сиру, де впродовж двох днів вас будуть навчати сирній культурі кращі сировари країни.
Відвідування школи вина та сирної школи входять у вартість квитка.
5. Сирні майстер класи.
Впродовж двох днів будуть проходити сирні майстер класи від “Школи сироваріння Тетяни Дядечко”, де усі бажаючі зможуть долучитися до створення фестивального сиру та опанувати це ремесло самостійно. Взяти участь може будь який гість фестивалю безкоштовно.
6. Фудкорт.
Більший, різноманітніший та найсмачніший. Реберця, свіжа піца, крафтове мʼясо, українські страви в новому виконанні – це все про найсмачніше гастрономічне доповнення фестивалю.
7. Келих з новим логотипом.
Так-так! Пора оновити вашу колекцію.
На фестивалі буде два типи квитків – з келихом та без келиху. Якщо ви маєте свій келих та хочете прийти з ним тоді купуйте квиток без келиху. Ті, хто хочуть поповнити колекцію матимуть таку змогу, придбавши квиток з келихом.
8. Традиційно фестиваль підтримує ЗСУ.
Частина від вхідних квитків та додаткових активностей в рамках події відправиться у благодійний фонд Лелека, який опікується тактичною медициною та тим, що рятує життя нашим захисникам та захисницям. Минулої осені фестиваль Brave Wine (в 2022-2023 роках Kyiv Food and Wine Festival проводив менший фестиваль в укритті під назвою Brave Wine) передав у благодійний фонд Лелека 151 200 гривень, на які були придбані 5 повністю укомплектованих наплічників для бойових медиків.

У далекому 2014 році Kyiv Food and Wine Festival став початковою точкою популяризації якісних українських вин. На тому фестивалі, який проходив ще у місці під назвою G13, де сьогодні побудований житловий комплекс, було представлено 5 українських виноробень.  Виноробня Бейкуш, яка сьогодні асоціюється з новою хвилею українського виноробства, тоді вперше представила українцям свої вина на широкий загал, а виноробня Князя Трубецького, яка у 2022 році була пограбована та зруйнована росіянами сьогодні носить нову назву Stoik Winery.  За ці 10 років кардинально змінилося відношення до українських вин серед українців у позитивну сторону, з’явилися десятки нових виноробень, радикально трансформувалося законодавство, почали розвиватися нові виноробні регіони, зірками стали місцеві сорти винограду, як Одеський чорний, Сухолиманський білий, Цитронний Магарача (і це лише початок), українські вина експортуються за кордон, відроджуються старі традиції, видаються книги про історію українського виноробства, виходять фільми, – Сергій Клімов, засновник та організатор Kyiv Food and Wine Festival, амбасадор українських вин, автор книги «Нерозказана історія українського виноробства».

Квитки на фестиваль можна придбати на сайті фестивалю.

Приходьте з сім’єю та друзями і відкривайте світ українських вин та крафтових сирів на Kyiv Food and Wine Festival, 18-19 травня, ВДНГ, павільйон 4.

Щоб отримувати оперативну інформацію про учасників та розклад, підписуйтесь на соціальні мережі фестивалю:

Facebook зустріч фестивалю.

Instagram фестивалю. 

 

 

 

378 total views,

Більше історій
Похмілля: інструкція з протидії